Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Galerija Višeslav

U Baroknoj kući u Ninu svečano otvoren IV. Ljetni salon HDLU-a

Autor: Portal ZL

21.07.2023. 09:04
U Baroknoj kući u Ninu svečano otvoren IV. Ljetni salon HDLU-a

Foto: Arif SitnicaU prepunom atriju rustikalne Barokne kuće iz 17. stoljeća, sinoć je svečano otvoren IV. Ljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, na kojem se s 21 radom predstavilo 17 autora izlagača.


U ime domaćina i organizatora Grada Nina, brojne ljubitelje likovne umjetnosti, pozdravila je Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu koja je istaknula kako su u galeriji Višeslav – mjestu otvorenom za novitete na području likovnog stvaralaštva, prije 5 godine krenuli s predstavljanjem članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, te svih njegovih aktivnih autora koji neprekidno putem svog likovnog izražavanja komuniciraju sa zainteresiranom publikom. 


– Pravi je izazov na godišnjim izložbama s većim brojem izlagača, poput ovog salona sintetizirati i spajati ljepotu različitih pravaca, stilova, formi, oblika, motiva i kolorita… svega onog što likovni jezik jest, dodala je Ramov te iskazala zadovoljstvo kontinuitetom Salona koji je već postao tradicionalna platforma prezentacije novijih djela široj ninskoj javnosti te brojnim posjetiteljima, kao što je zanimljivo vidjeti kuda i u kom pravcu ide ovaj likovni krug zadarskih umjetnika.
U ime kolega autora i izlagača, publici se  obratio  i predsjednik HDLU-a Zadar, Dragan Jelavić, koji je u osvrtu na samu izložbu istaknuo kako su u ovoj globalnoj krizi interesa i stvaranja samo umjetnosti i kreativnost te koje nas potiču i vuku naprijed.


– Ovaj salon kao reprezentativni godišnji umjetnički pothvat koji publici nudi novonastala djela s različitim izrazima, pokazuje kako se inspirativno kreće, što ga pokreće u vremenu unutarnjih i vanjskih izazova koji sve ove kreativne duše osjećaju, što ih u realnim ili paralelnim potencijalima motivira i inspirira a koji u okviru „Društva“ kontinuirano daju svoj prilog općoj kulturnoj sceni Zadarske Županije, rekla je Ramov otvorivši četvrti Ljetni salon HDLU-a Zadar u ime Grada Nina te čestitajući izlagačima radost prezentacije i druženja a posjetiteljima da ponesu samo dobre, nadahnjujuće utiske.


Izložba će biti otvorena do 09. kolovoza 2023.