Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Četvero malih odraslih

Sutra u Kino Zoni film o poliamornim vezama

Autor: Portal ZL

19.07.2023. 09:51
Sutra u Kino Zoni film o poliamornim vezama

Foto: Kino Zona



Selekciju odabranih filmova s ovogodišnjeg FMFS-a u četvrtak 20. srpnja zatvara finska humorna drama ”Četvero malih odraslih” koja se bavi tematikom romantične poliamorne veze.


Juulia, uspješna parlamentarna zastupnica, u naizgled je savršenom braku sa suprugom Matiasom s kojim ima malog sina. Kad sazna da je Matias već neko vrijeme vara s drugom ženom, samohranom majkom Enni, doživljava šok. Kako bi pokušala spasiti brak, Juulia poziva Enni da ostane dio njihovih života kao djevojka njezinog muža i predstavlja im ideju poliamorne veze. Uskoro se i Juulia zaljubljuje u mladog Miska…


Humorna drama koja se bavi nesvakidašnjom tematikom romantične veze između više od dvoje ljudi premijerno je prikazana u natjecateljskom programu filmskog festivala u Rotterdamu. Režiju i scenariju potpisuje jedna od najperspektivnijih finskih autorica današnjice, za Oskara nominirana (kratkometražni film ”Moram li se pobrinuti za sve?”) Selma Vilhunen dok se u glavnim ulogama pojavljuju Vilhelm Blomgren, Alma Pöysti, Oona Airola, Eero Milonoff i Pietu Wikström.




”Četvero malih odraslih” je na rasporedu u četvrtak 20. srpnja s početkom od 21h, ulaznice se mogu kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h. U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.


Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, audiovizualnog centra, a odvija Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar