Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

nagrađivani filmovi

Dvostruki program ove subote u Kino Zoni: „Tár“ i „Banshees of Inisherin“

Autor: Portal ZL

10.02.2023. 11:00
Dvostruki program ove subote u Kino Zoni: „Tár“ i „Banshees of Inisherin“

Foto: Promo

Ove subote, 11. veljače, imate priliku pogledati u Kino Zoni dva istaknuta kandidata za nadolazeće Oskare, glazbenu dramu „Tár” u 18 h i  crnohumornu drama „Banshees of Inisherin“ od 20.30 h!


Ostvarivši zavidnu karijeru o kakvoj je malo tko mogao i sanjati, renomirana dirigentica i skladateljica Lydia Tár (Cate Blanchett), prva je žena u povijesti na poziciji glavne glazbene direktorice Berlinske filharmonije i na vrhuncu je svoje igre.


Kao dirigentica, Lydia ne samo da orkestrira, ona i manipulira. Pionir na polju rodne jednakosti, strastveni virtuoz prednjači u industriji klasične glazbe kojom dominiraju muškarci. Lydia se priprema za objavljivanje svojih memoara žonglirajući poslom i obitelji, a voljna je i prihvatiti jedan od najznačajnijih karijernih izazova: snimanje uživo Simfonije br. 5 Gustava Mahlera!


Međutim, sile koje čak ni moćni maestro ne može kontrolirati polako skidaju Lydijinu složenu fasadu, otkrivajući njezine prljave tajne i podmuklo, korozivno korištenje moći. Što ako život zbaci Lydiju s pijedestala?


Šest nominacija za najprestižniju filmsku nagradu „Oskar“ i zapanjujuća  Cate Blanchett u naslovnoj ulozi za koju je već okićena lovorikama u Veneciji i na Zlatnim Globusima, dovoljan su razlog da nam se pridružite ove subote u 18 h na filmu „Tár” u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.


Film nagrađivanog britanskog redatelja


Smješten na udaljenom otoku u blizini zapadne obale Irske, film prati dugogodišnje prijatelje Pádraica (Colin Farrell) i Colma (Brendan Gleeson), koji se nađu u slijepoj ulici kada Colm neočekivano prekine njihovo prijateljstvo. Zaprepašteni Pádraic, uz pomoć svoje sestre Siobhán i problematičnog mladog otočanina Dominica pokušava popraviti odnos i odbija prihvatiti ne kao odgovor.


No, Pádraicovi napori samo jačaju odlučnost njegovog bivšeg prijatelja i kada Colm postavi očajnički ultimatum, događaji brzo eskaliraju sa šokantnim posljedicama.


Najnoviji film talentiranog i višestruko nagrađivanog britanskog redatelja Martina McDonagha će vas nasmijati, rastužiti, ali i potaknuti na razmišljanje o nekim izuzetno značajnim životnim temama, a čak 9 nominacija za Oskara uključujući i one za najbolji film, glumu, režiju, scenarij garancija su kvalitetno provedene subotnje večeri.


”The Banshees of Inisherin” možete pogledati od 20:30 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.


*Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja, Polivalentnoj dvorani Providurove palače sat vremena prije početka prikazivanja (17h i 19:30h).


Ulaznice se pak mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.