Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ne propustite

Predstava »Gola u kavezu« gostuje u Zadru

Autor: Sponzorirani sadržaj

13.03.2024. 09:11
Predstava »Gola u kavezu« gostuje u Zadru

Ne propustite urnebesno duhovitu melodramu kazališta Moruzgva »Gola u kavezu« koja gostuje u Arsenalu, u nedjelju 17. ožujka 2024. godine s početkom u 20 sati (ulaz se otvara u 19 sati). U središtu priče je strah od majčinstva, simboliziran kao »kavez« u suvremenom društvu koje postavlja pitanje tradicionalnih obiteljskih vrijednosti. Kazalište Moruzgva u radu je na predstavi uspješno surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu.


Univerzalni problemi današnjice


Tri prijateljice, svaka suočena sa svojim izazovima, zajedno kroz smijeh i suze otkrivaju univerzalne probleme današnjice. Predstava dotiče teme muško-ženskih odnosa, nedostatka komunikacije, prijateljstva te osjećaja usamljenosti. Kroz ovu predstavu, Kazalište Moruzgva već više od šest godina oduševljava publiku, osvajajući srca svojom jedinstvenom interpretacijom života, ljubavi i majčinstva na sceni.


Duhovita melodrama Gola u kavezu autorice Olje Runjić bavi se majčinstvom u suvremenom društvu. Kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna obitelj dovedena u pitanje. Una, konceptualna umjetnica neprepoznata od kritike i bez razumijevanja publike, u vezi je s oženjenim muškarcem. Nezadovoljna je svijetom, jedva preživljava, ali je vedra duha. Nina je trudna u trenutku kada saznaje da je muž vara i dulje nego što su u braku, stoga se osjeća vezanom i nemoćnom.


Tanja je uspješna i moćna poslovna žena, financijski stabilna. S druge strane, nedostaje joj slobodnog vremena i ljubavi, ne može imati vlastite djece, a bivšeg muža s novom obitelji viđa po šoping centrima… Predstava o trima prijateljicama progovara o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti.


Glumački ansambl


Barbara Nola: Una, konceptualna umjetnica, suočena s neprepoznatljivošću kritike i nerazumijevanjem publike.


Ana Begić/Nataša Dangubić: Nina, trudna supruga koja otkriva dugotrajnu prevaru svog muža.


Ecija Ojdanić: Tanja, uspješna poslovna žena koja se suočava s izazovima financijske stabilnosti, nedostatkom ljubavi i slobodnog vremena.


Kreativni tim


Ivan Leo Lemo: Režija, scenografija, autor prepjeva temeljenih na motivima Olje Runjić.


Mirjana Zagorec: Kostimografija.


Willem Miličević: Glazba i video.


Larisa Lipovac: Koreografija.


Aleksandar Mondecar: Oblikovanje svjetla.


Ulaznice


Ulaznice su dostupne po cijeni od 13,00 EUR/osoba


(parter-slobodno sjedenje)


Prodajna mjesta:


Arsenal Zadar


Pon – pet (09:00 h – 19:00 h) i Sub (09:00 h – 12:00 h)


Hotel Ilirija, Biograd na Moru


Svaki dan (07:00 h – 22:00 h)