Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

AUTORSKI PERFORMANS

Ane Paška izvest će svoj impresivan »KoncArt« u dvorani braće Bersa

Autor: Matea Guzalić

08.03.2024. 16:23
Ane Paška izvest će svoj impresivan »KoncArt« u dvorani braće Bersa

Foto: KONCERTNI URED ZADAR



KoncArt je autorski glazbeni performans dramaturginje, glazbenice i izvođačice Ane Paške koji 14. ožujka ove godine stiže u Koncertnu dvoranu braće Bersa u Kneževoj palači. Tako će svi ljubitelji umjetnosti moći doživjeti i čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igranje s formom riječi i rečenica uz pratnju harmonike, klavira, cajona i gitare.


Autentični ulični dijalog


Postoji mogućnost da će okupljeni tijekom »koncarta« posjetiti paški trg i susresti se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme mogu se doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se svi mogu prepoznati. Mjesto takve izvedbe je Anin Salon za uljepšavanje duše – poetsko-glazbeni performans.


Kroz svoju izvedbu, autorica Ane Paška pjeva, recitira, u ponekim trenucima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipovima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju.


Potreba za istraživanjem




Ova je umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i magistrirala Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.).


Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil.


Uz knjige Slikovnica od pidžame (2014.) i JaMajka dream (2016.), koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od veljače 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj autorski glazbeni performance IMPROVIZIJE, koji se od 2022. izvodi pod nazivom KONCART.