Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

misteriozna rezervacija

Kakvo društvo: Obama, Springsteen i Spielberg iznenadili osoblje restorana

Autor: Portal NL

29.04.2023. 20:53
Kakvo društvo: Obama, Springsteen i Spielberg iznenadili osoblje restorana

Foto: Pol Perello Franch via REUTERSOsoblje restorana u Barceloni ostalo je začuđeno kada se ispostavilo da je misteriozna rezervacija u zadnji tren bila za bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu zajedno s filmskim redateljem Stevenom Spielbergom i pjevačem Bruceom Springsteenom.


Nakon večere u četvrtak navečer u restoranu Amar hotela Palace, trojac se, prenosi The Guardian, fotografirao sa zaposlenicima. Sliku je na Instagramu objavio član osoblja Pol Perello uz natpis: “Zadovoljstva koja vam ovaj posao donosi!!”


Barack Obama i bivša prva dama Michelle Obama, zajedno sa Spielbergom i njegovom suprugom Kate Capshaw, bili su u gradu na Springsteenovu koncertu u petak navečer na Estadi Olímpic Lluís Companys u Barceloni.
Večera s plodovima mora održana je nakon kasnog noćnog leta Obaminih za Barcelonu, javlja španjolska radio mreža Cadena SER.


Preporuka Joséa Andrésa


Amarov kuhar Rafa Zafra rekao je da je njihova rezervacija napravljena samo nekoliko sati unaprijed na preporuku slavnog španjolsko-američkog kuhara Joséa Andrésa.


“José Andrés me nazvao i rekao mi da je to vrlo važan stol, ali zamolio nas je da o tome ne govorimo ništa”, rekao je Zafra za Cadenu SER.


“I naravno, počeo sam istraživati i vidio da Obama dolazi, da Bruce ima koncert…”


Umorni i željni svega


Grupa je došla “umorna”, ali željna “probati sve”, prema Zafri. Tijekom obroka su “puno jeli” – uključujući kamenice, školjke i kavijar – i “malo pili”.


“Onaj koji se najbolje ponašao bio je onaj koji je danas morao raditi”, rekao je Zafra, misleći na Springsteenov koncert u petak navečer.


O grupnoj fotografiji, Zafra je rekao: “Ljudi iz osiguranja su nas zamolili da ih ne pitamo za fotografije, ali netom prije odlaska, Obama je ušao u kuhinju i rekao nam da je ovo bio jedan od njihovih najboljih obroka i ako mogu fotografirati sa cijelom ekipom.”


U petak su Barack i Michelle Obama, u društvu Spielberga i Capshaw, posjetili pregršt značajnih kulturnih znamenitosti Barcelone, izvijestili su lokalni mediji, uključujući Sagradu Familiju i Muzej Moco.


Stari prijatelji


Prema fotografijama i videosnimkama koje su podijelili španjolski mediji, Obamini su – okruženi jakim osiguranjem – šetali središtem Barcelone držeći se za ruku, povremeno mašući promatračima.


Spielberg, Obamin dugogodišnji prijatelj, bio je stalni gost na događanjima i ljetovanjima s bivšim predsjednikom. Tijekom mandata u Bijeloj kući, Obama je 2015. hvaljenom redatelju dodijelio Predsjedničku medalju slobode.


“Njegove priče oblikovale su priču Amerike, a njegove vrijednosti oblikovale su naš svijet”, rekao je tadašnji predsjednik.


Obama je prijatelj sa Springsteenom otkad ga je Boss podržao u kampanji tijekom predsjedničkih izbora 2008. godine. Dvojac je također bio sudomaćin serije podcasta 2021. “Renegades: Born in the USA”, u kojoj su razgovarali o svom prijateljstvu, obiteljima, glazbi i problemima s kojima se Amerika suočava.