ponedjeljak, 15. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Optužba

Ed Sheeran optužen za plagiranje poznatog klasika Marvina Gayea, pojavio se na suđenju

Autor: L. S.

26.04.2023. 11:23
Ed Sheeran optužen za plagiranje poznatog klasika Marvina Gayea, pojavio se na suđenju

Foto: Reuters

Sheeranova odvjetnica poručila da se tužiteljima ne bi smjelo dopustiti "monopoliziranje" akorda i melodijaBritanski pjevač Ed Sheeran trenutno se suočava sa optužbama da je njegova popularna pjesma “Thinking Out Loud” kopija klasika Marvina Gayea “Let’s Get It On”.


Potomci Eda Townsenda, Gayeovog koscenarista hita iz 1973., tvrde da im Sheeran, njegova izdavačka kuća Warner Music Group i glazbeni izdavač Sony Music Publishing duguju dio dobiti zbog navodnog kopiranja pjesme.


Sheeranova odvjetnica Ilene Farkas, ranije je rekla da su dvije pjesme različite i te je poručila da se tužiteljima ne bi smjelo dopustiti “monopoliziranje” akorda i melodija koji se koriste u bezbrojnim pjesmama.
“Nitko ne posjeduje osnovne glazbene gradivne blokove”, rekla je Farkas.


Sheeran je izjavio: “Da sam učinio ono za što me optužujete, bio bih pravi idiot da stanem na pozornicu pred 20.000 ljudi i učinim to”, prenosi Sky News.


Ako porota utvrdi da je Sheeran odgovoran za kršenje autorskih prava, suđenje će ući u drugu fazu kako bi se utvrdilo koliko on i njegove izdavačke kuće duguju odštete tužiteljskoj strani. Očekuje se da će prvo suđenje trajati oko tjedan dana.