Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Paralelna stvarnost

Film "Sve u isto vrijeme" dominirao na dodjelama nagrada Spirit uoči Oscara

Autor: Hina

05.03.2023. 12:20
Film

Foto: Reuters

Pobijedio u svakoj kategorijiFilm “Sve u isto vrijeme”, koji se bavi idejom paralelnih stvarnosti, osvojio je nekoliko filmskih nagrada u subotu, uključujući za  najbolji igrani film, na dodjeli nagrada Spirit, jednoj od posljednjih velikih holivudskih svečanosti prije Oscara sljedećeg vikenda.


Film o kinesko-američkoj vlasnici praonice rublja koja se bori s plaćanjem poreza usred obiteljskih previranja osvojio je zadnjih tjedana mnogo trofeja na dodjelama holivudskih nagrada uoči dodjele Oscara 12. ožujka.


Film je pobijedio u svakoj kategoriji nagrada Spirit u kojoj je bio nominiran na ceremoniji održanoj u golemom šatoru na plaži Santa Monica u Los Angelesu u čast nisko i srednjebudžetnih filmova.
Glasači su dodijelili sedam nagrada filmu, koji je snimljen za oko 25 milijuna dolara i postao je najveći hit neovisnog studija A24, s globalnom zaradom na kino blagajnama iznad 100 milijuna dolara.


“Ovo je previše. Baš smo sretni!” rekao je suredatelj Daniel Scheinert, preuzimajući posljednju nagradu večeri.


Michelle Yeo osvojila je nagradu za najbolju glumačku izvedbu. Ovo je prva godina u kojoj se Spirit Awards odlučio za rodno neutralnu glumačku kategoriju i ukinuo nagrade za najboljeg glumca i glumicu.


Scheinert i Daniel Kwan osvojili su nagrade za režiju i najbolji scenarij.


Trenutno je u tijeku glasovanje za Oscare koje se zaključuje u utorak, prije nego što se sljedeće nedjelje na blještavoj ceremoniji podijele najpoželjniji zlatni kipići u Hollywoodu.