Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE

Zekanovićev performans - donio kartonske likove Milanovića i Mostovaca

Autor: Hina

08.11.2022. 13:34
Zekanovićev performans - donio kartonske likove Milanovića i Mostovaca

Foto: Davor KovačevićNa početku sjednice saborskog Antikorupcijskog vijeća Hrvoje Zekanović (HDS) ponovio je u utorak zahtjev da se na saslušanje pozovu čelnik Mosta Božo Petrov, dva bivša Mostova ministra i hrvatski predsjednik Zoran Milanović te izveo performans s njihovim kartonskim likovima.


– Neka se na saslušanje dovedu bivši Mostovi ministri Tomislav Panenić i Slaven Dobrović zbog gašenja sisačke rafinerije, Petrov zbog dvije milijarde kuna vezanih uz arbitražu za Inu i Zoran Milanović da javnost čuje što se događalo u klubu u Slovenskoj, zatražio je Zekanović te izvadio njihove kartonske likove.


„Evo, oni su ovdje s nama i spremni su odgovarati na pitanja”, rekao je Zekanović postavivši kartone na klupe.
Ovo nije vijeće koje prati stanje korupcije već prekriva korupciju, ovi ljudi imaju informacije, a vi ih odbijate pozvati, rekao je Zekanović predsjedniku Vijeća Nikoli Grmoji (Most).


Došli ste ovdje napraviti cirkus, odgovorio mu je Grmoja i Zekanovićev zahtjev stavio na glasanje, koji je Vijeće jednoglasno usvojio.


Grmoja je potom Zekanoviću zbog upadanja u riječ dodijelio opomene te ga udaljio sa sjednice.


Grmoja je na početku sjednice Vijeća izrazio zadovoljstvo što je spremnost za dolazak na sjednicu iskazala većina pozvanih ustvrdivši kako očito nije uspio pokušaj vladajućih da spriječe saslušanja o Ini.


„Sigurno će ova saslušanja imati veliki utjecaj na rasvjetljavanje stanja u Ini i ulozi hrvatske Vlade u korupciji i mogućoj veleizdaji jer se pokazuje da se Vlada svjesno odrekla sisačke rafinerije”, kazao je.


Volio bih da ovdje ispišemo povijest borbe protiv korupcije, a saslušanja dovedu do toga da se Inom upravlja na bolji i transparentniji način u korist hrvatskih nacionalnih interesa i građana, dodao je.


Antikorupcijsko vijeće u utorak saslušava Božu Mikuša, bivšeg predstavnik radnika u Nadzornom odboru Ine, i Damira Vanđelića, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Ine.