Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

JOŠ JEDNA SJEDNICA

U utorak treća sjednica Antikorupcijskog vijeća o Ini

Autor: Hina

02.11.2022. 15:15
U utorak treća sjednica Antikorupcijskog vijeća o Ini

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća ‘mostovac’ Nikola Grmoja najavio je da će se idući tjedan, u utorak,  održati još jedna sjednica tijela koje vodi, a o temi korupcije i pljačke u Ini kazao je da će ispitivati članove Nadzornog odbora Ine.
„Nakon članova Uprave Ine, koje smo zvali na drugu sjednicu, sada na treću, u utorak, zovemo članove Nadzornog odbora Ine koji sigurno imaju saznanja i oko poslovanja Ine i oko moguće korupcije i oko odluka koje su se donosile, a idu na štetu građana Hrvatske jer favoriziraju mađarske interese i interese MOL-a”, rekao je u srijedu Grmoja.


Nastavljamo rasvjetljavati i samo funkcioniranje Ine, i odnos Vlade prema Ini, i odnos Vlade i MOL-a prema Ini, ali i korupciju koja se očito događa i pred kojom, uvjereni smo, Vlada i MOL zatvaraju oči, a sve to koristi ostvarenju mađarskih nacionalnih interesa, naglasio je. Usto, dodao je, poziv za ovu sjednicu Antikorupcijskog vijeća opet je upućen i premijeru Andreju Plenkoviću, i bivšem ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću, ali i sadašnjem Davoru Filipoviću.


Na prethodne dvije sjednice svjedočili su Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave Janafa i Uskokov optuženik te bivši član Uprave Ine Davor Mayer.
Kako je nakon njihova saslušanja ustvrdio Grmoja, ta svjedočenja snažno inkriminiraju premijera Andreja Plenkovića i bivšeg ministra Ćorića da su radili u korist mađarskih interesa u Ini.


Ministar Filipović pred Antikorupcijskim vijećem se nije pojavio, ali je u ponedjeljak na višesatnoj tematskoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo ustvrdio kako je prodaja Ine bila jedna od najvećih pogrešaka hrvatske politike, ali da „sada u ovo situaciji Vlada pokušava izvući maksimum kako bi zaštitila građane”.