Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

HDZ-OV ZASTUPNIK O ANTIKORUPCIJSKOM VIJEĆU

"Nikola Grmoja je našao nišu za blaćenje HDZ-a"

Autor: Hina

18.10.2022. 13:58

Foto: Patrik Macek/PIXSELLHDZ-ov saborski zastupnik Goran Ivanović ustvrdio je danas da je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) našao nišu za blaćenje HDZ-a kroz sjednice tog vijeća, na kojoj oporbeni zastupnici žele rasvijetliti događanja u Ini.


“Grmoja je našao nišu kroz koju želi djelovati na blaćenju HDZ-a i onoga što se događa, ne poštujući Poslovnik o radu Hrvatskog sabora niti pravorijek Odbora za poslovnik, ustav i politički sustav da nemaju pravo saslušanja i ispitivanja ljudi u Hrvatskom saboru”, izjavio je Ivanović.


Napomenuo je da u Antikorupcijskom vijeću, čiju većinu ne čine saborski zastupnici, već vanjski članovi, sjedi i odvjetnik Krešimir Planinić.
“Njemu je odvjetnička komora oduzela licencu zbog koruptivnih radnji. Nije li to samo po sebi apsolutno smiješno”, upitao se Ivanović.


Disciplinski sud HOK-a u prvostupanjskom postupku oduzeo je u rujnu Planiniću licencu na dvije i pol godine zbog nesavjesnog obavljanja odvjetničkih poslova, izvijestio je Index. Planinić je, komentirajući odluku, tom portalu rekao da će na nju uložiti žalbu, a da će se povući iz Antikorupcijskog vijeća ako ta odluka postane pravomoćna, napomenušvi da sumnja u takav ishod postupka.


Ivanović je dodao da je na Antikorupcijskom vijeću, na čijoj sjednici danas svjedoči bivši član uprave Ine Davor Mayer, prošlog tjedna bio bivši šef Janafa Dragan Kovačević, koji će “prije ili kasnije završiti na robiji”.


“Doveli su čovjeka koji je imao u gepeku 5 milijuna kuna, čovjeka koji će prije ili kasnije završiti na robiji, a cijelu tu priču vodi čovjek koji je od smaka svijeta pobjegao u Alpe”, ustvrdio je Ivanović aludirajući na Grmoju.


Zaključio je da Grmoja, kao predsjednik tog vijeća, “već danima šalje poruke koje su satkane i zasnovane na nečemu protiv čega se treba boriti”. Ivanović nije želio osuditi današnje ponašanje nezavisnog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji se, prema navodima medija, na saborskom hodniku naguravao sa Mostovcem Mirom Buljom.


“Tko sam ja, pa nisam ja sudac da osuđujem ili… O svakom ponašanju se da razgovarati, nisam bio na hodniku pa o tome ne mogu svjedočiti. To sam samo pročitao, nisam sudjelovao u tome”, rekao je Ivanović.


Ogradio se od novinarske tvrdnje da se radi o zastupniku koji podržava HDZ-ovu većinu u Saboru, istaknuvši da je to stvar njegovog izbora i da HDZ nema nikakav ugovor sa Zekanovićem.