Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

na području Lovinca

Započela izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u vrijednosti 860 tisuća eura

Autor: Portal ZL

04.10.2023. 21:16
Započela izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u vrijednosti 860 tisuća eura


Kako smo ranije javljali, općinsko vodovodno poduzeće Kaplja d.o.o. iz Lovinca prijavom na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja osiguralo je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti sufinanciranje izgradnje glavnog vodoopskrbnog cjevovoda od Lovinca do Gornje Ploče.


Izgradnjom ovog glavnog vodovoda osigurat će se uvjeti da se u drugoj fazi radova pitka voda dovede u sve zaseoke na navedenom području.


Po provedenoj javnoj nabavi, odabiru izvođača i potpisivanju ugovora ovih je dana poduzeće Energoprojekt 88 d.o.o. iz Zagreba uvedeno u izvođenje radova izgradnje vodovoda koji su ujedno i započeli.
Stabilno i suho vrijeme ide na ruku vrijednim zaposlenicima poduzeća Energoprojekt koji su u prva dva dana iskopali prvih 300 metara kanala te su položili i spojili prve cijevi kojima će u skoroj budućnosti poteći prve količine pitke vode.


Ugovorena cijena radova iznosi 860.498 eura, od kojega je iznosa Vlada Republike Hrvatske osigurala 80% potrebnih sredstava iz NPOO-a, dok su Hrvatske vode i Općina Lovinac osigurale svaka po 10% potrebnih sredstava.