Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

OKONČANA POTRAGA

Uhićen bivši policajac za kojim se tragalo zbog pokušaja ubojstva u Trogiru

Autor: Hina

01.07.2023. 15:11
Uhićen bivši policajac za kojim se tragalo zbog pokušaja ubojstva u Trogiru

Foto: Ivana Ivanovic / PIXSELLPolicija je u subotu poslijepodne na području Prapatnice u općini Seget pronašla i uhitila  55-godišnjeg Branka Mamića, za kojim je bila intenzivna potraga od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u središtu Trogira, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.


“Muškarac je uhićen, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Pronađeno je i osobno vozilo”, kažu iz PU.


Policija će temeljem naloga suda obaviti pretragu pronađenog vozila, dodaje se.


Branko Mamić / Foto PU splitsko-dalmatinska
Tijekom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, “češljali” Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za počiniteljem kaznenog djela ubojstva u pokušaju nad 32-godišnjim J.M.


Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom tjelesnom stanju, stabilno je.


“Zahvaljujemo građanima na suradnji i strpljenju prilikom provedbe mjera traganja za počiniteljem”, poručili su u priopćenju iz splitske policije.


Uhićeni Branko Mamić je umirovljeni policajac, višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik, koji se nakon što mu je kod zadnjeg privođenja službeni pištolj oduzet, ponovno domogao oružja.