Subota, 25. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POKUŠAJ UBOJSTVA

Bivši policajac u Trogiru upucao muškarca, traje potjera. Policija objavila fotografiju bjegunca

Autor: Portal Novi list

29.06.2023. 16:37
Bivši policajac u Trogiru upucao muškarca, traje potjera. Policija objavila fotografiju bjegunca

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL; PU splitsko-dalmatinskaU pucnjavi u Trogiru teško je ranjen muškarac, a policija traga za osumnjičenikom – riječ je o Branku Mamiću, bivšem policajcu, koji je, navodi Dalmatinski portal, već bio privođen i nepravomoćno osuđen radi obiteljskog nasilja nad suprugom i djecom.


Mamić je malo nakon podneva na ulici u Trogiru ustrijelio muškarca hicem iz vatrenog oružja u glavu i vrat.


Žrtva u kritičnom stanju


Teško ranjeni muškarac prebačen je u splitsku bolnicu. Stanje mu je kritično i u ovom trenutku nije izvjesno hoće li preživjeti.
U tijeku je velika potraga za osumnjičenim bivšim policajcem, na terenu su sve raspoložive snage.


Policija je objavila fotografiju Branka Mamića i pozvala građane da im se jave ako imaju bilo kakvu informaciju.“U ovom trenutku raspolažemo s informacijama da osoba koristi osobna vozila i to automobil marke BMW X5, crne boje registarske oznake ST8124K i motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z.


Pozivamo građane ako imaju saznanja o osobi s fotografije ili znaju gdje se on nalazi ili ako su vidjeli naprijed navedena vozila da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192.


Također, pozivamo građane da se ne približavaju osobi ako ga uoče, nego da odmah pozovu policiju.


Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila: [email protected]“, izvijestili su iz policije.


U suprugu uperio pištolj


Kako navodi Dalmatinski portal, Branko Mamić bio je osuđen zbog obiteljskog nasilja. Danas tražen zbog pokušaja ubojstva u Trogiru, početkom svibnja osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu zbog sedam kaznenih djela na štetu žene i djece. 


Osuđen je nepravomoćno na dvije i pol godine zatvora, od čega je trebao izdržati deset mjeseci, dok bi mu ostatak kazne od godinu i osam mjeseci zatvora bio uvjetan s rokom provjere od pet godina.


Mamić je osuđen zbog toga što je divljao u kući pred suprugom i petero djece uvjeren da ga vara s njegovim susjedom. Na suprugu je nasrnuo i fizički, držao je pištolj i prijetio da će ih pobiti. Ispalio je hitac u zid.


Mamić je proveo četiri mjeseca u pritvoru, a pušten je nakon objave presude. Pritvor mu je zamijenjen mjerama opreza, zabranjeno mu je približavanje djeci i ženi, udaljen je iz doma, navodi Dalmatinski portal.