Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POKUŠAJ UBOJSTVA

Policija i dalje u potrazi za napadačem u Trogiru

Autor: Hina

30.06.2023. 09:43
Policija i dalje u potrazi za napadačem u Trogiru

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL; PU splitsko-dalmatinskaPolicija i dalje traga za napadačem, bivšim policajcem, 55-godišnjim Brankom Mamićem koji je u četvrtak nakon podneva u središtu Trogira iz pištolja teško ranio 32-godišnjeg J.M. i pobjegao na motociklu. Za njim traga više desetaka policajaca “češljajući” Trogir, Čiovo, Seget i ostala mjesta. Teško ozlijeđeni muškarac je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, stanje mu je i dalje teško, sinoć je operiran, za sada je stabilno i nije životno ugrožen.


Policija čuva obitelj teško ozlijeđenog muškarca, Mamićevu suprugu i petero djece, kao i druge osobe za koje sumnja da bi mogle biti sljedeće mete eventualnog Mamićevog napada. Za sada se zna da napadač dobro poznaje svoju žrtvu s obzirom na to da mu je susjed i na kojeg je sumnjao da je u nekoj vezi s njegovom ženom, no brojni Trogirani tvrde da za to nije imao osnova. To je najvjerojatnije i bio motiv da ispuca nekoliko metaka u muškarca nakon što ga je prethodno verbalno napao.


Branko Mamić je nedavno osuđen zbog obiteljskog nasilja, a imao je i zabranu približavanja supruzi na sto metara. Nakon što je početkom godine izašao iz istražnog zatvora, živio je u kući prijatelja koja je u četvrtak također pretražena.


Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL; PU splitsko-dalmatinska