Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

ŽALBENI POSTUPAK

Talijansko tužiteljstvo zatražilo 12 godina zatvora za “sotonu”

Autor: P. N.

29.03.2023. 21:24
Talijansko tužiteljstvo zatražilo 12 godina zatvora za “sotonu”


Dvanaest godina zatvora za seksualno zlostavljanje i porobljavanje – toliko traži talijanski glavni državni odvjetnik u žalbenom sudskom postupku protiv Mattea Valdambrinija, studenta koji je  navodno bio na čelu sotonske sekte koja je zlostavljala tinejdžere.


Dvadesetšestogodišnji Valdambrini nije bio prisutan, kada je tužiteljica Angela Pietroiusti,  tužiteljica koja je koordinirala i istragu firentinskog tima prije odlaska na Žalbeni sud, zatražila kaznu.


Prema prvostupanjskoj presudi u prosincu 2021., Valdambrini je osuđen na šest godina zatvora za pet seksualnih napada, ali je oslobođen najteže optužbe za porobljavanje ljudi i šest drugih epizoda seksualnog zlostavljanja.


Očekuje se očitovanje odvjetnika obrane Sigfrida Feynesa 24. svibnja, a zatim će se suci povući kako bi odlučili.


Istraga je započela zahvaljujući pritužbi jedne majke, zabrinute zbog ponašanja svoje dvojice sinova, koji su kroz nekoliko mjeseci prisustvovali čudnim sastancima u šumi. Valdambrini je navodno uvjerio sljedbenike da je on Omen, vrag, obdaren nadnaravnim moćima.


Nadalje, uvjeravao ih je da su izabrani i da su u prethodnom životu imali drugi identitet – Atena, Amon, Lilit – s misijom spašavanja svijeta. Sastanci su, smatra tužiteljstvo, održani u bivšoj psihijatrijskoj bolnici Banti u Firenci, u Villi Sbertoli u Pistoji, u Villi Cicognini i u bivšoj tvornici cementa u Pratu.


Među obredima inicijacije, osim seksualnog zlostavljanja, bio je, prema riječima tužitelja, i vampirski ugriz.