Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Rat u Ukrajini

Rusija bombama zasula cijelu liniju bojišnice u Donjeckoj oblasti

Autor: Hina

14.02.2023. 18:33
Rusija bombama zasula cijelu liniju bojišnice u Donjeckoj oblasti

Foto: ReutersRuska vojska bombardirala je u utorak ukrajinske položaje duž cijele linije bojišnice u Donjeckoj oblasti, objavile su ukrajinske vlasti dodajući da je bombardirano 16 naselja kod Bahmuta za koji se vodi nesmiljena bitka.


Ruska plaćenika skupina Wagner u protekla je tri dana ostvarila novi manji napredak oko sjevernih predgrađa Bahmuta, objavilo je britansko ministarstvo obrane, dodajući da Rusi pomalo napreduju i na jugu.


Gradske vlasti nastoje evakuirati ljude koji ne sudjeluju u borbama.
Guverner Luhanska Serhij Haidai rekao je da su ruski regruti topovsko meso.


“Što se tiče zarobljenika, oni su doslovno topovsko meso. Ponekad samo marširaju punom snagom, ponekad kroz minska polja. One koji napadaju, nitko ne treba, nitko ih ne računa.”


U međuvremenu, ministri obrane NATO-a okupili su se na sastanku u Bruxellesu na kojem ih je glavni tajnik Saveza Jens Stoltneberg pozvao da povećaju slanje pomoći Ukrajini.


“Ne vidimo znakove da se predsjednik Putin priprema za mir. Vidimo upravo suprotno, on se priprema za još ratovanja, za nove ofenzive i napade”, rekao je Stoltenberg.


“Vidimo kako šalju više vojnika, više oružja, više kapaciteta”, rekao je novinarima u Bruxellesu, potvrdivši da je počela nova ofenziva.


“Kremlj se još kladi da može izdržati dok ne odustanemo”, rekao je američki ministar obrane Lloyd Austin.


Kremlj je ocijenio da se neprijateljski NATO sve više upliće u produljivanje sukoba.


Norveška je objavila da će poslati osam njemačkih tenkova Leopard 2 i drugu opremu Ukrajini.


Ruske federacije gimnastičara i hrvača objavile su da su pozvane na ovogodišnje Azijske igre, što mi moglo otvoriti put da se sportaši kvalificiraju za Olimpijadu u Parizu iduće godine unatoč pozivima Ukrajine i drugih zemalja da im se to zabrani.