Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Potrebna je pomoć

Stranka Umirovljenika s koalicijskim partnerima: "Želimo reformu mirovinskog sustava"

Autor: Hina

21.02.2023. 12:26
Stranka Umirovljenika s koalicijskim partnerima:

Foto: Sergej DrechslerKoalicija stranaka Umirovljenici zajedno predstavila je u utorak programske smjernice – reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike, uz poruku kako u nizu županija i gradova želi preuzeti odgovornost za umirovljenike i očuvati parlamentarni status.


Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika ustvrdio je na konferenciji za novinare da dosad u Hrvatskoj nikada nije bilo brojnije i snažnije umirovljeničke opcije.


Njihov je zajednički cilj borba protiv siromaštva umirovljenika i za povećanje njihova životnog standarda.
Hrvatske mirovine nisu na razini mirovina u većini ostalih država EU-a, pa je bitno pomagati onima kojima je ta pomoć zaista potrebna, poručio je.


Predsjednik Stranke Umirovljenika Lazar Grujić založio se za okupljanje umirovljeničkih stranaka i udruga, kojima je cilj ne samo poboljšanje standarda umirovljenika već i rješenja kojima bi iz siromaštva izvukli što veći broj umirovljenika.


Uz to žele kreirati i realizirati reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike.


“Jedino tako ćemo imati utjecaj na izvršnu vlast, a možemo i pronalaziti stručnjake za pojedina područja života u mirovini”, kazao je.


Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja izvijestio je kako je oko 7000 dodataka na obiteljsku mirovinu obračunato i kreće u isplatu kroz deset dana.


Dodatak će iznositi oko 85 eura, a isplata bi trebala trajati čitavu godinu.


Nova politička platforma će provesti istraživanje javnog mnijenja, kako bi vidjeli koji sve problemi tište umirovljeničku populaciju, najavljeno je na konferenciji.