ponedjeljak, 11. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

NAKON VIŠE PRIJAVA

Sportska inspekcija pokreće nadzor nad Dinamom

Autor: Hina

17.01.2023. 12:05
Sportska inspekcija pokreće nadzor nad Dinamom

Foto: Patrik Macek/PIXSELLSamostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio je u razdoblju od 21.  prosinca 2022. do 10. siječnja ove godine više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti u radu i postupanju tijela upravljanja GNK Dinamo, priopćeno je iz ministarstva.


Predstavke kojima se u bitnome ukazuje kako sjednica Skupštine GNK Dinamo od 12. prosinca prošle godine  nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine. Također, zaključci Nadzornog odbora od 22. prosinca 2022. koji se odnose na odluke donesene na spornoj sjednici Skupštine Kluba nisu u skladu s odredbama Statuta Kluba proslijeđene su temeljem članka 17. Zakona o sportskoj inspekciji Gradskom uredu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba , tvrdi ministarstvo turizma i sporta.


Naime, odredbama članka 2. Zakona o sportskoj inspekciji  propisano je kako sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom. Budući da pitanje sazivanja i održavanja sjednica skupštine sportskih udruga nije regulirano Zakonom o sportu nadzor nad ispravnošću sazivanja i održavanja sjednica skupštine nije u nadležnosti sportske inspekcije.
Obzirom da jedna od predstavki sadrži i navode koji se odnose na možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova članova tijela upravljanja GNK Dinamo propisanih člankom 111. Zakona o sportu te možebitnu neusklađenost općih akata Kluba sa Zakonom o sportu, na navedene okolnosti provest će se inspekcijski nadzor, a podnositelj će biti obaviješten o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama i radnjama, tvrdi ministarstvo turizma i sporta.


A iz Vlade su dodali da je prije nekoliko dana Ministarstvo pravosuđa i uprave slijedom zaprijemljenih predstavki i sukladno odredbama Zakona o udrugama, zatražilo od nadležnih tijela uprave grada Zagreba žurno postupanje po predmetnoj predstavci, potvrdio je HINI glasnogovornik Vlade Marko Milić.