Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

ne smjenjuju antolića

Dinamo ide u pravnu bitku s frakcijom pod kontrolom Mamića

Autor: Hina

19.12.2022. 09:41
Dinamo ide u pravnu bitku s frakcijom pod kontrolom Mamića

Foto: Davor Javorović/PIXSELLDinamov Izvršni odbor odbacit će u ponedjeljak zahtjev klupske Skupštine da smijeni člana Uprave Krešimira Antolića i krenuti u pravnu bitku s frakcijom pod kontrolom Zdravka Mamića, otkrio je Jutarnjem listu izvor iz vrha klupske vlasti, piše dnevnik u ponedjeljak.


Izvršni odbor priprema se pisati žalbu Gradskom uredu za opću upravu, tijelu nadležnom za verifikaciju sjednice, kojom će upozoriti na grubo kršenje klupskog Statuta, a usput će na akciju pozvati i Sportsku inspekciju.


Uža vlada Mirka Barišića sastala se u subotu u popodnevnim satima na neformalnom sastanku kako bi utvrdila koji smjer zauzeti nakon skupštinskog puča kojim je bjegunac od zakona Zdravko Mamić odlučio pokazati mišiće vladajućima.
Podsjetimo, na sjednici Skupštine početkom tjedna 40 pristaša gazde opterećenog 6,5-godišnjom pravomoćnom presudom izglasalo je da Antolić više ne može biti član Uprave. Razlog nije formalno obrazložen, ali i pticama na grani jasno je da je Antolić rušenjem Mamićevih inicijativa na transfernom tržištu počeo dramatično kvariti financijske planove nekadašnjeg izvršnog direktora.


Situacija nije škakljiva samo sadržajno, nego i pravno: Statut, naime, kaže da je Izvršni odbor tijelo koje imenuje i razrješuje članove Uprave, ali i da je Skupština nadređena IO-u koji je dužan provoditi njezine odluke.


Ovaj je put IO odlučio učiniti presedan, Barišićeva većina ne planira saviti kičmu jer posljednju Skupštinu drže nelegalnom.


– Članovi Izvršnog odbora, njih osmorica, zgroženi su atmosferom i incidentima kakvi u Zagrebu nisu viđeni barem pola stoljeća. Prijetnje, zastrašivanja i eksplicitne sočne psovke kojima su pučisti zasuli neistomišljenike trajali su tijekom cijele trosatne sjednice u Sheratonu. Mamić je odnio Pirovu pobjedu jer vjerujemo da u civiliziranom europskom društvu ne postoji takvo pravno tijelo koje bi blagoslovilo ovakve metode – doznajemo od izvora u Izvršnom odboru, piše novinar Jutarnjeg lista Dražen Krušelj.