Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

zadržavanje u pritvoru

Prvi ispitani uhićenici bit će raspoređeni u 14 zatvora po Grčkoj

Autor: Hina

13.08.2023. 19:52
Prvi ispitani uhićenici bit će raspoređeni u 14 zatvora po Grčkoj

Foto: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELLU nedjelju poslijepodne na sudu u Ateni izdane su sudske presude o pritvoru za 41 osobu od 105 uhićenih nakon žestokih uličnih sukoba sa smrtnim ishodom određen je pritvor, a nastavljeno je i ispitivanje preostalih 35 uhićenika, objavio je grčki portal sdna.gr.


Prema istom izvoru one osobe kojima su izdane presude o pritvoru bit će raspoređene u 16 zatvora diljem Grčke. Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.


U nedjelju će završiti ispitivanje svih uhićenih, uključujući i hrvatskog državljana kojem je pozlilo tijekom uhićenja pa je prevezen u bolnicu Evangelismos.
Za svih 70 osoba koje su bile ispitane tijekom petka i subotu, grčki suci su odredili zadržavanje u pritvoru.


Pripadnik Bad Blue Boysa Denis Šeler, na Facebooku je podijelio informaciju da su nesretnog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa slučajno ubio pripadnik njegove navijačke grupe, javlja televizija N1.


“Trojica navijača Panathinaikosa i BBB su nevini, ubojica je navijač AEK- a. Zato ranjeni, koji je bio u plavoj majci, nije htio u hitnu. Ekspertiza policije tako kaže, kaže odvjetnik BBB-a. Informacija dolazi od jednog pripadnika BBB-a koji se uspio javiti roditeljima. U pritvoru se prolomilo glasno i veselo “Dinamo, Dinamo”, kaže roditelj”, napisao je Šeler, koji je donedavno bio i na ukrajinskom frontu pa dodao: “Javio se i drugi pripadnik BBB-a iz pritvora i potvrdio vijesti.”


Također, kako doznaje Večernji list, jednom od roditelja se javio sin iz grčkog pritvora pa potvrdio priču. No, ne spominje nož već dasku koja je imala čavle. Slučajno je navodno njome zahvatio Michalisa i nesretnik je zbog zadobivenih ozljeda preminuo.