Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

‘Nasilje nema nacionalnost’

Gradonačelnici Atene i Zagreba zajedničkom izjavom osudili ubojstvo u Ateni

Autor: Hina

09.08.2023. 10:40
Gradonačelnici Atene i Zagreba zajedničkom izjavom osudili ubojstvo u Ateni

Foto: Davor KovačevićGradonačelnici Atene i Zagreba Kostas Bakoyannis i Tomislav Tomašević zajedničkom su izjavom najoštrije osudili ubojstvo 29-godišnjeg navijača atenskog AEK-a Michalisa te poslali poruku protiv nasilja.


“Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece”, poručila su dvojica gradonačelnika, priopćeno je u srijedu ujutro iz Grada Zagreba.


„Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja“, ističu Bakoyannis i Tomašević, izražavajući nadu da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima.
„U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naša iskrena sućut obitelji žrtve. Atena i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta suradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca“, poručili su gradonačelnici Atene i Zagreba.


Gradonačelnik Tomašević u utorak je uputio i pismo gradonačelniku Atene, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Zagreba izrazio iskrenu sućut svim Atenjanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakoyannisa.