Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Promocija hrvatskog turizma na sajmu u Dubaiju važna za daleka tržišta

Autor: Hina

03.05.2023. 15:41
Promocija hrvatskog turizma na sajmu u Dubaiju važna za daleka tržišta

Foto: PixabayHrvatska turistička zajednica (HTZ) ovog tjedna predstavlja hrvatsku turističku ponudu na jednom od vodećih sajmova na Bliskom Istoku Arabian Travel Marketu-ATM u Dubaiju, što je strateški važno za pozicioniranje i promociju Hrvatske na dalekim tržištima, poručio je iz Dubaija direktor HTZ-a Kristjan Staničić.


“Prisustvo i nastup na svjetskom turističkom sajmu ATM od 1. do 4. svibnja važni su jer se ove godine prvi puta održava u punom formatu nakon pauze zbog pandemije, a cilj nam je bolje pozicioniranja Hrvatske na tržištima MENA regije, odnosno Bliskog istoka i Sjeverne Afrike te posredno i u Indiji”, ističe Staničić.


Opisuje, kako prenose iz HTZ-a, i da je Hrvatska u Dubaiju i dalekim tržištima prepoznata kao destinacija izuzetno očuvane i bogate prirodne baštine.
“Ključno za postizanju pozitivnih rezultata i trendova s dalekih tržišta su aviolinije, te je dobra vijest da će kompanija Flydubai ove godine letovima povezivati Dubai s Dubrovnikom i Zagrebom”, naglasio je Staničić.


Na sajmu su razgovarali i o mogućnostima suradnje s predstavnicima VFS Tourism Servicesa, subjekta koji već surađuje s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH na izdavanju viza, a koji u sklopu svojih usluga nudi i provedbu ciljanih marketinških i PR aktivnosti, kao i sa predstavnicima agencije Aviareps, koja već surađuje s HTZ-om kroz PR i podršku u zakupu medija.


Uz njih, predstavnici hrvatskog turizma na sajmu u Dubaiju sastali su se i sa drugima, poput predstavnika platformi Wego MENA i Travelzoo preko kojih deseci milijuna ljudi iz svijeta bikraju putovanja i smještaj.


Uz HTZ, na hrvatskom štandu ponudu promoviraju i turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te Grada Zagreba, kao i Maistra Hospitality Group te Perfecta Travel.