Petak, 1. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ŽDO u Zagrebu

Osumnjičenima u slučaju ubojstva Tomislava Sablje mjesec dana istražnog zatvora

Autor: Hina

23.04.2023. 20:47
Osumnjičenima u slučaju ubojstva Tomislava Sablje mjesec dana istražnog zatvora

Foto: Goran Stanzl/PIXSELLDvojica osumnjičenih, jedan za počinjenje kaznenog djela ubojstva Tomislava Sablje, a drugi za pomaganje u ubojstvu provest će mjesec dana u istražnom zatvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu danas je ispitalo dvojicu hrvatskih državljana 1986. i 1997. godišta zbog osnovane sumnje da je prvoosumnjičenik, zaštitar u klubu, počinio kazneno djelo ubojstva, a drugoosumnjičenik, suspendirani policajac, kazneno djelo pomaganja u ubojstvu, te je nakon ispitivanja osumnjičenika doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika.


Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela zbog čega im je i određeno mjesec dana istražnog zatvora.
Iz Županijskog državnog odvjetništva su izvijestili da postoji osnovana sumnja da nakon što je Sabljo 22. travnja, oko 4:35 sati, u prostorijama noćnog kluba u Zagrebu došao u verbalni sukob s gostom kluba i zaprijetio gostu pištoljem, pa kada je to doznao prvookrivljenik, kao voditelj zaštitarske službe u noćnom klubu i došao do njih, drugookrivljenik koji je radio kao zaštitar u klubu, dodao prvookrivljeniku pištolj.


Prvookrivljenik je potom, osnovano se sumnja, došao u verbalni sukob s oštećenikom te, u cilju da ga usmrti, ispalio iz pištolja više hitaca koja su u svojoj putanji pogodila oštećenika nanijevši mu ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.


Ispitivanje je bilo kratko. Naš branjenik je iznio kratku obranu. Iz objektivnih okolnosti, jer nije spavao 48 sati i nije bio psihički u stanju odgovarati na pitanja, izjavio je odvjetnik osumnjičenog zaštitara Kristijana Knege Imon Choudhury.


Zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Robert Petrovečki nije govorio o detaljima. Kazao je kako je DORH primio kaznenu prijavu protiv dvojice osumnjičenika. Jednog se tereti za ubojstvo, a drugog za pomaganje, dodao je.


Prema medijskim izvješćima, bit će potrebno ispitati još 30 svjedoka.