Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

KRVOPROLIĆE U NOĆNOM KLUBU

Osumnjičenik za ubojstvo Tomislava Sablje branio se šutnjom

Autor: Hina

23.04.2023. 11:25
Osumnjičenik za ubojstvo Tomislava Sablje branio se šutnjom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELLZagrebačka policija ispitala je osumnjičenog za ubojstvo 41-godišnjeg Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz, potvrdio je voditelj odjela za krvne delikte zagrebačke policije Miroslav Topić i rekao da se se osumnjičeni branio šutnjom.


“Za sada utvrđujemo sve okolnosti događaja, a o motivima još ne možemo razgovarati s obzirom da se još utvrđuju svi detalji događaja”, odgovorio je Topić za Dnevnik HRT-a na pitanje novinara znaju li se motivi ubojstva nakon što su ispitali osumnjičenika, zaštitara Kristijana Knegu.


Ponovio je da će osumnjičena osoba tijekom noći biti privedena pritvorskom nadzorniku, a slijedećeg dana bit će, kaže, ispitana na Državnom odvjetništvu.
Policija je razgovarala s mnogim svjedocima, a na pitanje je li sada jasniji motiv ubojstva odnosno je li tu riječ o mafijaškom obračunu zbog starih dugova ili je to posljedica jedne lude i razuzdane noći, Topić je odgovorio da su policiji neke osobe poznate iz ranijih postupanja. Međutim, dodao je, sam motiv i okolnosti se još uvijek utvrđuju i s točnim stajalištem još ne možemo izaći.


Na pitanje je li i čovjek koji je pucao od ranije poznat policiji, odgovorio je da je osoba koja je osumnjičena za to kazneno djelo poznata iz ranijih postupanja policije, no dodao je da o detaljima, po čemu je poznat, za sada ne može govoriti. Rekao je i da nad ubijenim Sabljom za sada nije obavljena obdukcija i bit će najvjerojatnije obavljena u ponedjeljak.


Zamoljen za potvrdu vijesti objavljene u medijima da je Sabljo ubijen sa četiri metka, Topić je potvrdio tek da sredstvo izvršenja ubojstva jest vatreno oružje, ali o detaljima i načinu izvršenja za sada nije želio govoriti.


Na pitanje čiji je pištolj, budući da se u noćni klub ne može ulaziti s oružjem, a i zaštitari, prema zakonu, u klubovima ne nose oružje, odgovorio je da se utvrđuju detalji na koji je način uneseno oružje u noćni klub i na koji način je osumnjičeni došao do oružja, u posjed istog.


“U tijeku je i pregled snimke video-nadzora iz više objekata, radi se detaljna analiza koja će nam pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja”, dodao je Topić i napomenuo da ne može govoriti o svojstvu svih osoba koje su bile u klubu jer se još utvrđuju okolnosti.


“Ništa se ne može u ovako kratkom vremenu, slijedi istraživanje”, odgovorio je na upit novinara je li u klubu bilo i pripadnika specijalne policije.


Prošle godine, kao i 2021., počinjeno je sedam kaznenih djela ubojstava i sva su razriješena, kao i svi pokušaji ubojstava, brzom i učinkovitom reakcijom policije tako da, unatoč ovom događaju, možemo reći da je Zagreb siguran grad, poručio je Topić.


Tomislav Sabljo je ubijen hicima iz vatrenog oružja noćas oko 4.40 u noćnome klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba, a mediji navode da je u njega pucao redar noćnog kluba.


Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.