Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

UHIĆEN JE

Novi incident u Srbiji: Raketnim bacačem srušio zgradu

Autor: Hina

18.05.2023. 19:20
Novi incident u Srbiji: Raketnim bacačem srušio zgradu

Foto: PixabayPolicija je uhitila mladića koji je u četvrtak nadomak vojvođanskog grada Rume ručnim raketnim bacačem ispalio projektil i srušio napušteni objekt u blizini željezničke postaje, objavili su regionalni mediji. Eksplozija se dogodila oko 14 sati u mjestu Platičevu i prouzročila urušavanje manje zgrade no nitko nije ozlijeđen. Prema neslužbenim informacijama uhićena je osoba u dobi od 25 godina koja je prethodni dan puštena s neuropsihijatrijskog liječenja.


„Utvrđeno je da bukti požar na staroj, napuštenoj zgradi stanice. Odmah su pozvani i vatrogasci koji su ubrzo lokalizirali, a zatim i ugasili požar“, objavio je dnevni list „Blic“ navodeći da je pričinjena veća materijalna šteta. Srbijanski mediji navode da se nakon masovne pucnjave u školi, kada je učenik u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio osam vršnjaka i čuvara škole, kao i nakon masakra u Mladenovcu kada je Uroš B. (21) ubio osam osoba, učestalo događaju novi  incidenti. Kao odgovor na dva masovna ubojstva Ministarstvo unutarnjih Srbije pozvalo je građane da između 8. svibnja i 8. lipnja predaju neregistrirano oružje, objavio je nedavno BBC, servis na srpskom jeziku.


Tijekom prva četiri dana kampanje predan je 9.401 komad oružja, više od 400.000 komada municije i 884 minsko-eksplozivne naprave. Procjenjuje se da civilno stanovništvo na Balkanu ima devet puta više oružja nego vojska i policija, pokazala je globalna Anketa o lakom oružju (Small Arms Survey) iz 2018. Godine, naveo je BBC. Taj medij dodaje da Srbija i Crna Gora dijele treće mjesto u svijetu po broju oružja u rukama civila, iza SAD i Jemena.