Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

VELIKO PRIZNANJE

Nacionalni park Plitvička jezera dobitnik Tripadvisor nagrade

Autor: Marin Smolčić

03.07.2023. 14:22
Nacionalni park Plitvička jezera dobitnik Tripadvisor nagrade

Foto: Marin SmolčićNajljepši hrvatski nacionalni park Plitvička jezera dobitnik je Tripadvisor nagrade Travelers’ Choice Best of the Best za 2023. godinu, kao druga najbolja atrakcija od ukupno 10 rangiranih. Ovaj park je prepoznat kao jedan od najboljih u Hrvatskoj zahvaljujući prvenstveno iznimnim recenzijama i ocjenama posjetitelja. To su ujedno  nagrade koje priznaju kao omiljene destinacije putnika, hotele, restorane, aktivnosti i još mnogo toga, a sve  na temelju recenzija i mišljenja putnika i gostiju diljem svijeta na Tripadvisoru tijekom 12-mjesečnog razdoblja.


Dobitnici nagrade Best of the Best nalaze se među najboljim lokacijama na Tripadvisoru, što ih izdvaja kao omiljene destinacije putnika za 2023. godinu. John Boris, glavni direktor za rast u Tripadvisoru ističe:


-Porast putovanja koji smo vidjeli tijekom protekle godine dodatno je pojačao konkurenciju. Plasman među najboljima od najboljih pokazuje da su pružili iznimna iskustva onima koji su najvažniji: svojim gostima. S promjenjivim očekivanjima, nastavkom nedostatka radne snage i rastućim troškovima, ovo nije nimalo jednostavan zadatak i impresioniran sam otpornošću i sposobnošću prilagodbe industrije turizma i  ugostiteljstva. Nazdravimo za NP Plitvička jezera još jednu uspješnu godinu, istaknuo je John Boris.


Foto: Marin Smolčić


Laskava titula
Oduševljenje ovom laskavom titulom nije krio niti ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.


-Ova nagrada potvrđuje iznimnu kvalitetu i nezaboravno iskustvo koje Nacionalni park Plitvička jezera pruža posjetiteljima. Zbog zalaganja svih 900 zaposlenih, stalnih i sezonskih djelatnika, s težištem na očuvanje ovoga prirodnog bisera, ali i  nastojanja da se svi posjetitelji odlično osjećaju,  po svim pokazateljima očituje se da smo postigli optimalan balans.


U vrijeme enormnih poskupljenja naše ulaznice u Park ostale su na razini iz 2019. godine. Ponosimo se što smo primili ovu prestižnu nagradu i izražavamo zahvalnost svim našim posjetiteljima koji su podijelili svoje iznimno pozitivne dojmove o našem parku, njegovim ljepotama, uslugama, sadržajima, smještaju i infrastrukturi, istaknuo je ravnatelj Tomislav Kovačević. Netom započeti srpanj potvrdio je očekivanja ove ustanove za koju je najavljeni booking na očekivanom nivou, bez otkazivanja ulaznica ili rezervacija u Plitvičkim hotelima i auto-kampovima.


Foto: Marin Smolčić