ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ŽELE UŠTEDJETI NA GRIJANJU

Potpisani novi Ugovori o energetskoj obnovi u Općini Lovinac

Autor: Marin Smolčić

03.07.2023. 12:30
Potpisani novi Ugovori o energetskoj obnovi u Općini Lovinac

Foto: Marin SmolčićPotpisivanjem ugovora Općina Lovinac dovršila je za ovu godinu ugovaranje izrade projektno tehničke dokumentacije za energetsku obnovu zgrada u općinskom vlasništvu.


Izradu navedene dokumentacije financira se bespovratnim sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost sukladno javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije “Priprema projektne dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije” na koji je Općina Lovinac prijavila sveukupno četiri projekta i za koje je tako osigurala financiranje.


Danas su u prostorijama Općine Lovinac općinski načelnik Ivan Miletić i direktor poduzeća „Studio Morphosis“ d.o.o. iz Zagreba Bojan Livaković potpisali ugovore za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade mjesnog odbora u naselju Ričice čija je vrijednost procjenjena na iznos od 7.850 eura i za zgradu mjesnog odbora (bivša škola) u naselju Ličko Cerje za čiju je izradu osigurano 7.500 eura. Na ovaj će način Općina Lovinac kroz naredna tri mjeseca, koliko je ugovoreni rok za izradu dokumentacije, pripremiti gotove projekte koji će biti spremni za buduće natječaje za energetsku obnovu zgrada javnog sektora.


Foto: Marin Smolčić


Foto: Marin Smolčić