Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Doček u podne

Na Baškim Oštarijama danas izvrsna fešta, razdragana i vesela

31.12.2022. 14:50
Na Baškim Oštarijama danas izvrsna fešta, razdragana i vesela

Foto: Marin SmolčićTradicionalni ispraćaj Silvestrova i doček Nove godine u hostelu na Baškim Oštarijama ponovno je u podne bio pravo mjesto za brojne posjetitelje željne zabave. Na terasi se okupilo 400-tinjak ljudi, a čuli su se pri tome, osim hrvatskog, i mađarski, slovenski, njemački i engleski jezik. Feštali su i brojni planinari i izletnici koji su odsjeli u hostelu želeći početak 2023. godine dočekati na Velebitu koji je na vrhovima iznad tisuću metara još uvijek pod snijegom.


Razdragano mnoštvo zabavljao je Trio „Marinero“ iz Senja koji su posjetitelje nagradili setovima u trajanju od po dva sata, izvodeći pri tome pop-rock klasike, mixeve Bijelog dugmeta i Plavog orkestra, a čuli smo Azru pa sve do popularnih talijanskih  evergreena. Publika je i ove godine bila u dobnom rasponu „od-do“, pri čemu su svakako bili zamijećeni brojni „pravovjerni solo plesači“ koji se po dva sata nisu zaustavljali u plesu. Posjetitelje je došao pozdraviti i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver. Kada je odzvonilo podne ispratila se 2022. godina i zaželio sretan dolazak 2023. Gorjele su baklje i bengalke, sijevale konfete i dimne zavjese.


Budući da ovaj hostel ništa ne prepušta slučaju za posjetitelje je bio spremljen vrhunski vinski gulaš, domaće kobasice i nekoliko pečenih odojaka. Ostalo ne treba niti nabrajati. O velikom broju posjetitelja dovoljno govori podatak da su se automobili morali parkirati po okolnim livadama i manjim ugibalištima jer je bio doslovno zauzet svaki pedalj parkirališta.
Dok se mitski Velebit danas krio u magli, u većim dijelovima Like pomaljalo se Sunce. Na sreću svi ispraćaji stare i dočeci Nove godine na otvorenome u podne prošli su bez oborina.