Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dječji doček

FOTO Zadarski mališani balonima i konfetama dočekali 2023. godinu

Autor: A.Š.

31.12.2022. 12:52
FOTO Zadarski mališani balonima i konfetama dočekali 2023. godinu

Foto: Arif SitnicaU Novu 2023. godinu Zadrani ove godine će ući uz bogat program koji kreće već u jutarnjim satima, a organizirala ga je zadarska Turistička zajednica. Na Trgu Petra Zoranića, uz bogatu ponudu hrane i pića na adventskim kućicama, zagrijavanje počinje uz lagane zvuke jazza i benda Black Coffee. Uz novu pjevačicu Danijelu Prpić i uhodani trio kojeg čine Renato Švorinić, Jadran Dučić – Ćićo i Ivan Ivić, Zadrani će moći čuti poznate jazz standarde i pjesme s posljednjeg albuma Subconsciously.


Ono što su zadarska djeca s nestrpljenjem čekala cijele godine je dječji doček Nove godine koji je počeo u 11 sati na Narodnom trgu. Iz zemlje mašte stigli su svi likovi koje su djeca upoznala tijekom Adventa – Djed Božićnjak, sveti Nikola, Krampus, Olaf, Anna, Elsa, sveta Lucija… Osim što su se družili s djecom, priredili su i edukativnu predstavu „Što dati čovjeku koji ima sve“.


Središnji događaj bilo je odbrojavanje do podneva, kada su djeca u zrak pustla nekoliko stotina balona ispunjenih helijem. Sve će biti u znaku veselja, konfeta, novogodišnjih dekoracija…
Veselo ozračje i raspoloženje vladalo je baš u svakoj ulici na Poluotoku, a to će se sigurno nastaviti i tijekom dana i noći kada nas očekuje pravi doček. Na adventskoj pozornici nešto iza 22 sata kreće nastup Tončija Huljića & Madre Badessa benda, koji će Zadrane uvesti u Novu godinu. Splitski glazbenik rijetko nastupa na dočecima Nove godine, a u posljednje vrijeme to je bilo samo jednom, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.


Foto


Dječji doček Nove godine


avatar

Snimio: Arif Sitnica


31.12.2022. 12:49
Galerija

Foto: Arif Sitnica