Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Čestitka

Milanović i Jandroković čestitali Božić pravoslavnim vjernicima: “Mir Božji, Hristos se rodi”

Autor: Hina

06.01.2023. 10:59
Milanović i Jandroković čestitali Božić pravoslavnim vjernicima: “Mir Božji, Hristos se rodi”

Foto: Davor KovačevićPredsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u petak čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj ističe da je Božića povod za okupljanje obitelji, ali i prilika da se pokaže dobrota prema drugim ljudima.


“Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić.


Proslava Božića povod je za okupljanje obitelji i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumijevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima.
Uz želju da Božić svima koji slave bude ispunjen obiteljskom radošću, zdravljem i mirom, izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči”, istaknuo je u čestitci Milanović, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.


“Kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrijednosti”, dodao je, “moramo uvijek i iznova biti spremni pokazati tolerantnost i razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom. Uvjeren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi”, naveo je u čestitci pravoslavnim vjernicima predsjednik Milanović.


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je u petak  čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, u kojoj ističe kako je svijetu uistinu potrebit mira na “što nas ovog Božića snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda”.


“U ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i osobno upućujem iskrene čestitke svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.


Želim da vam blagdan Kristova rođenja donese obilje Božjeg blagoslova, a vaša srca i domove ispuni mirom, nadom i ljubavlju, kako biste ga u krugu svojih najmilijih mogli dostojno proslaviti.


Mir Božji – Hristos se rodi!”, naveo je u čestitci Jandroković, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.


“Suočen s brojnim izazovima, svijet u kojem živimo uistinu je potrebit mira. Na to nas ovog Božića iznimno snažno podsjeća patnja prijateljskog ukrajinskog naroda”, istaknuo je predsjednik Sabora, dodavši: “Pozvani smo stoga nastaviti ulagati napore za postizanje i očuvanje mira, ali i pomicati granice vlastite solidarnosti”.


“Neka ovaj Božić svim kršćanima u Hrvatskoj osobito ojača volju za pomoć bližnjemu u potrebi. Neka nas ujedno sve zajedno potakne da, u snažnijem uzajamnom uvažavanju, toleranciji i razumijevanju, budemo pripravniji raditi na općem boljitku našeg društva. Čestit vam i blagoslovljen Božić”, stoji u čestitci predsjednika Sabora Jandrokovića pravoslavnim vjernicima.