Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Oš Bartula Kašića

“Božić traži put” našao svoj put do ljudskih srdaca

Autor: ZL

19.12.2022. 16:50
“Božić traži put” našao svoj put do ljudskih srdaca

Foto: privatna arhivaČetvrti razred Osnovne škole Bartula Kašića u Zadru, iz Područne škole na Bokanjcu, zajedno sa svojim učiteljem, Alenom Juričićem, predstavio je svoju božićnu pjesmu “Božić traži put”. Pjesma je snimljena studijski te je za istu napravljen i spot. Izvršni producent pjesme je Katica Skukan, ravnateljica Osnovne škole Bartula Kašića.


Tekst  pjesme potpisuje Luigi Rados koji je ovaj tekst napisao još 2017. godine, tada desetogodišnjak. Za glazbu se pobrinuo njegov otac, Ante Rados, svima dobro poznato lice iz svijeta klapske pjesme. Za aranžman pjesme bio je zadužen Edin Tahirović, producent koji je radio i na albumima Matije Cveka, dok je spot snimila Helena Hunčaga, poznata i po svojim pjevačkim nastupima na Super talent showu, kao i u glazbeno-scenskoj emisiji HRT-a, A strana.


-Kada mi je Ante Rados, autor glazbe za pjesmu Božić traži put, prije nekoliko mjeseci došao s idejom da studijski snimimo pjesmu te da za istu snimimo spot, nisam vjerovao da ćemo to sve uspjeti do ovog Božića. Sve što nam je preostalo, bilo je da prionemo poslu, a sve uz blagoslov naše ravnateljice škole Katice Skukan.
Ova pjesma i spot, plod je zajedništva, ljubavi i topline koju gajimo u našem razredu. Ovim putem htio bih se zahvaliti svima koji su sudjelovali u snimanju pjesme, roditeljima koji su nesebično odvojili svoje vrijeme kako bi pripremili lokacije snimanja, kao i odjeću koju su djeca nosila u spotu. Posebna zahvala ravnateljici koja je prepoznala naš rad i trud te djeci koja su profesionalno odradila sva snimanja. – rekao nam je razredni učitelj Alen Juričić


-Pjesmu Božić traži put, napisao je moj sin Luigi, još kao desetogodišnjak. Odlučio sam napisati glazbu za istu te se pjesma počela izvoditi na školskim priredbama. Kako pjesma ne bi ostala samo na izvođenju na školskim priredbama, predložio sam učitelju Alenu da je studijski snimimo i napravimo spot za nju. Kako i moj drugi sin, Leonardo, ide u razred kod učitelja Alena, a odlično svira gitaru, rekao sam sam sebi da bi bilo dobro da im za cjeloživotnu uspomenu napravimo nešto lijepo. I upravo je to ova božićna pjesma koju smo zajedno napravili. – rekao nam je autor glazbe, Ante Rados.