Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

KORONA KRIZA Bazen na Višnjiku i dalje zatvoren, igrači ostali doma

29.04.2020. 18:54


Kao članovi najjačeg domaćeg ligaškog ranga vaterpolisti Zadra 1952 od ponedjeljka su mogli početi s treninzima. Uvjeti su poznati, a svode se na rad u skupini s pet osoba, odnosno četiri sportaša i trener. Međutim…
– Budući da članovi ostalih vodenih sportova u Zadru još nemaju dopuštenje za treninge uprava ŠC Višnjik nas je obavijestila da i dalje ne namjerava otvarati bazen, odnosno da se čeka povećanje broja sportaša kojima je dopušten rad u vodi. Iskreno, ne vidim razlog te odluke, posebno kad se zna da je su u drugim gradovima, bez obzira koliko sportaša može trenirati, stavili bazene u pogon. Nije riječ samo o trojici naših sportaša koji su u drugoj kategoriji Hrvatskog olimpijskog odbora (Ivan Vrbnjak, Marin Jovančević, Roko Jurišić pr.a), već o ukupno 15-ak članova prve momčadi koji i dalje ne mogu u bazen – kaže Goran Jovančević, trener Zadrana, i dodaje:
– S ostalim klubovima iz vodenih sportova uputili smo dopis ŠC Višnjik s pojašnjenima na koji način bismo svi mogli trenirati. Nacionalna odluka o tome da s radom mogu početi samo sportaši iz prve i druge kategorije, odnosno članovi klubova koji su u prvoj ligi, od sporta umjesto kolegijalnosti stvara elitizam i stoga smatram da svima treba omogućiti rad, uz poštivanje uvjeta koji su već sada više – manje poznati.
Natjecateljska sezona u Hrvatskoj još nije završila, a ljetni mjeseci sve se više spominju kao opcija za rješenje ligaških obveza.
– Trebamo odigrati dvije utakmice s Medveščakom za deveto mjesto. Što će od toga biti, ne znamo, ali trenutačno je najvažnije početi trenirati. S ovim načinom popuštanja mjera teško je prije sredine srpnja očekivati prve utakmice, bez obzira na to je li riječ o seniorima ili mlađim uzrastima.
Zadrani su već mjesec i pol dana »na suhom«. Za mlade igrače, kojima je svaki trening bitan, jako dugo razdoblje.
– Igrači su radili kod kuće prema uputama koje su dobili, a koliko je to bilo uspješno vidjet ćemo već na prvom treningu.
Sport, kao i cijelo društvo, u budućnosti očekuju brojne promjene.
– Već sada je poznato da sve više klubova ostaje bez sponzora, a to znači i bez dosta igrača, posebno onih najkvalitetnijih. Mi tih »problema« nemamo, naučili smo raditi u skromnim financijskim uvjetima. Međutim, nemogućnost treniranja u bazenu je nešto s čime se svi prvi put susrećemo i u tom dijelu trebat će nam vremena za nadoknađivanje propuštenog – zaključuje Jovančević.