Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PROJEKT

Klasteru Lika Destination odobren projekt „Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II.“

Autor: Marin Smolčić

15.01.2024. 11:56
Klasteru Lika Destination odobren projekt „Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II.“

Foto: Marin SmolčićKlaster Lika Destination, u suradnji s Veleučilištem “Nikola Tesla” u Gospiću i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje odlučio je nadograditi odlične postignute nakon uspješne provedbe projekta pod nazivom „Mogućnosti karijere u turizmu u Lici''“. Projekt  je naišao na vrlo pozitivne povratne informacije i snažan interes pa je  Klaster Lika Destination sa suradnicima odlučio  nadograditi postignute rezultate i nastaviti u izmijenjenom formatu, s posebnim fokusom na studente kao jednu od ciljnih skupina mladih te je od strane Ministarstva turizma i sporta sada odobren projekt „''Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II.''“.


Kako navodi predsjednica Lika Destination Patra Kovačević  cilj projekta je ostvariti sinergiju između poslodavaca i zaposlenih u turizmu s nezaposlenima, posebice s mladima. Projekt će ciljanim skupinama putem edukacije, prenošenja znanja i vještina te umrežavanja ojačati kapacitete i stvoriti temelj za upoznavanje i potencijalnu suradnju. Bit će uspostavljena mreža kontakata koja će povezivati ciljane skupine, omogućujući mentoriranje, razmjenu znanja te pružanje prilika za kvalitetno umrežavanje.


Kroz planirane edukacije, naglasak novoga projekta bit će na poticanju interdisciplinarnog pristupa u obrazovanju o turizmu. Projekt će predstaviti mogućnosti za učenje različitih vještina, posebice s naglaskom na održivost, zeleni i digitalni aspekt, ali i drugim područjima od interesa za dionike. Djelatnice klastera Lika Destination bit će  dodatno educirane o navedeni temama, kao i  podrška onima koji žele razviti vlastite turističke projekte ili pokrenuti vlastiti posao u turističkoj  industriji.
Očekivani utjecaj projekta, kako na ciljane skupine, tako i na krajnje korisnike, jest u razvoju svijesti o mogućnostima unaprjeđenja postojećih karijera u turizmu i pokretanju novih suradnji, jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja te podršci općem cilju natječaja – osiguranju dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra s ciljem razvoja održivog, pristupačnog turizma.


Projekt „"Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II.“ donosi svježe perspektive i prilike za sve dionike u turističkom sektoru. Nakon internih edukacija i izrade edukativnih i promotivnih materijala, očekuje se održavanje tematskih edukativnih radionica koje će biti otvorene i za širu javnost i pravovremeno najavljene.