Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

ODLUKA SUDA

Voditelju ilegalnog kluba za drogiranje određen jednomjesečni pritvor. Otkriveno kako su radili

Autor: Hina

14.05.2024. 19:47
Voditelju ilegalnog kluba za drogiranje određen jednomjesečni pritvor. Otkriveno kako su radili

Foto: PU ZagrebačkaSudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor 52-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je vodio ilegalni noćni klub na Medvečaku, u kojem je posjetiteljima omogućavao trošenje droge, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo (DORH).


Tužiteljstvo je priopćilo da je sudac istrage odredio istražni zatvor 52-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je za 58-godišnjeg redara tog kluba u zagrebačkoj četvrti Medveščak, odbio isti prijedlog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva, zbog čega je tužiteljstvo najavilo žalbu.


DORH navodi kako  je 52-godišnjak osumnjičen da je od neutvrđenog dana 2019. do 12. svibnja ove godine, kao predsjednik jedne udruge vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost noćnog kluba i dopuštao ulaz osobama koje su do njega dolazile prema posebnim uputama, putem osobnog kontakta ili društvenih mreža.
Sumnja se i da je drugookrivljeni 58-godišnjak po uputama 52-godišnjaka, obavljao poslove nadzora i zaštite u neregistriranom noćnom klubu i pratio dolazak osoba putem sustava video-nadzora te ih nakon kontrole zasebno puštao i provodio u objekt kroz više zatvorenih vrata.


Tužiteljstvo ističe da su policajci tijekom operativnog postupanja prošle nedjelje u klubu na Medveščaku zatekli 21 osobu, kod kojih je pronađeno 25,3 grama amfetamina, 7,8 grama psilocibina, 8,9 grama marihuane, 1,2 grama MDMA, tri tablete MDMA i 2,6 grama kokaina.


Na temelju naloga suca istrage, pretragom prostorija udruge pronađeno je još 12.7 grama marihuane, 34,3 grama amfetamina, 0,7 grama kokaina, 18 tableta MDMA, jedna bočica s drogom GBL, tri smotke s marihuanom, vaga za precizno mjerenje i pet plastičnih vrećica s tragovima nepoznatog kemijskog sastava.