Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

POPOVAČA

Uz ravnateljicu bolnice uhićeni moldavski konzul i Darko Dumbović, oštetili bolnicu za više od 100 tisuća eura

Autor: Hina

24.05.2024. 21:47
Uz ravnateljicu bolnice uhićeni moldavski konzul i Darko Dumbović, oštetili bolnicu za više od 100 tisuća eura

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELLUz ravnateljicu bolnice u Popovači Marinu Kovač u istom slučaju privedeni su, kako se neslužbeno doznaje, i počasni konzul Moldavije Emil Solenički te Darko Dumbović sin bivšeg gradonačelnika Petrinje.


Solenički i Dumbović osumnjičeni su kao vlasnici tvrtki preko kojih je u postupcima javne nabave bolnica navodno oštećena za više od 100.000 eura.


​Policija je ne otkrivajući identitete izvijestila kako ravnateljicu bolnice (61) i njene suosumnjičenike u dobi od 42 i 56 godina tereti za više kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, poticanje na ta nedjelja, ali i utaju poreza ili carine.
​Oni su, kako stoji u priopćenju policije „kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojoj je oštećena javna ustanova“.


​Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske u prave sisačko-moslavačke, a kaznena je prijava podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, priopćila je policija.