Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

srušena stabla

Nevrijeme u Rijeci i Istri, ozlijeđena jedna osoba

Autor: Hina

21.07.2023. 18:30
Nevrijeme u Rijeci i Istri, ozlijeđena jedna osoba

Foto: NLSnažno nevrijeme zahvatilo je u petak oko 16 sati šire riječko područje te je vjetar srušio mnogo stabala i grana, ali i jednu od dizalica na kontejnerskom terminalu Brajdica. Dizalica se srušila pokraj broda koji se nalazio na terminalu. Prema prvim informacijama s terena, stabla su se rušila na prometnice, oštećujući automobile u Vukovarskoj ulici, na Škurinjama, pred Art-kinom na Brajdi su odlomljene grane pale na pločnik, oštećen je krov Osnovne škole Srdoči.


Županijski centri 112 Pazin i Rijeka zaprimili su nekoliko desetaka dojava o posljedicama jačeg nevremena, a većinom su se odnosile na srušena stabla, električne stupove, oštećena vozila, probleme na moru, nestanak električne energije i veću količinu vode na cesti.


Prema trenutnim informacijama jedna osoba ozlijeđena je u Novigradu.
Velika količina kiše u Rijeci izbila je šahte pa su se ulicama slijevale bujice. Vjetar je raznosio spremnike za otpad, tako da je promet u dijelovima grada onemogućen ili jako otežan.


Nevrijeme je stiglo poslijepodne sa zapada. Najprije je počeo puhati izuzetno jak vjetar sa jugozapadne strane, a uslijedila je vrlo obilna kiša. Mjestimično je padala i tuča. Već nakon pola sata nevrijeme se smirilo, a grmljavinska fronta produžila na istok.


Tijekom dana je Ravnateljstvo civilne zaštite upozorilo na društvenim mrežama da olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se očekuju jaki i olujni udari vjetra, lokalno tuča i obilna kiša.


Nevrijeme s obilnom kišom i jakim vjetrom popodne je zahvatilo i Zagreb.