Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

DOVOZILI IH ČAMCIMA

Uskok pokrenuo istragu protiv devetorke zbog krijumčarenja ljudi

Autor: Hina

21.07.2023. 18:14
Uskok pokrenuo istragu protiv devetorke zbog krijumčarenja ljudi

Foto: Boris Scitar/PIXSELLUskok je pokrenuo istragu protiv devetorice hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su na području Borova i drugdje, od početka 2023. do 20. srpnja, ilegalno prebacili iz Srbije u Hrvatsku preko Dunava veći broj stranaca. Policijska uprava vukovarsko-srijemska i Uskok su izvijestili da su istragom obuhvaćena devetorica hrvatskih državljana u starosti između 27 i 67 godina.


Tužiteljstvo i policija sumnjaju da su krijumčarsku skupinu predvodili 52-godišnjak i 39-godišnjak koji su u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike, a koji su strane državljane prevozili čamcima iz Srbije preko Dunava do dogovorene lokacije u Borovu.


Dodaju da je jedan dio okrivljenika dalje prevozio strance, dok je dio obavljao posao prethodnice radi uočavanja i dojavljivanja mogućih policijskih kontrola.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska navodi da je u sklopu kriminalističkog istraživanja uhićeno osmero osumnjičenika, dok se jedan osumnjičenik od ranije nalazi na izdržavanju kazne. Dodaje kako su uhićenicima pretraženi domovi i vozila te da je pretragom pronađeno više mobitela, SIM kartica i novac.


Sve uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je Uskoku koji je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.