Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

PREDSJEDNIK RH

Milanović u Opatiji: “Plenković nas uvlači u sukobe. Ukrajina, Izrael, Iran je nešto gdje se mi trebamo držati po strani”

Autor: P. N.

14.04.2024. 14:15
Milanović u Opatiji: “Plenković nas uvlači u sukobe. Ukrajina, Izrael, Iran je nešto gdje se mi trebamo držati po strani”

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELLPredsjednik republike Zoran Milanović posljednji je predizborni vikend iskoristio kako bi posjetio Opatiju. U pratnji opatijskog gradonačelnika Fernanda Kirigina Milanović se prošetao Slatinom, razgovarao s tamošnjim trgovcima, provjerio ponudu domaćih OPG-ova te prihvatio pokoji zahtjev za fotografijom, nakon čega je u pratnji domaćina i njegovih suradnika obišao Villu Angiolinu.


Povodom 180. godišnjice organiziranog turizma u Opatiji predsjednik je održao radni sastanak s predstavnicima gradske vlasti i Viktorom Peršićem, ravnateljem opatijske Thalassotherapije, nakon čega je održao konferenciju za medije na kojoj je tema ponovno bila izbor Ivana Turudića na čelnu funkciju državnog odvjetnika, ali i kasnosubotnji napad Irana na izraelske vojne baze.


Kako javlja Televizija N1 Milanović je odgovarao je komentirao napad Irana na Izrael i stav premijera Andreja Plenkovića o tome.
 “To su sve segmenti Trećeg svjetskog rata. Drago mi je da nije bilo većih žrtava i bilo bi dobro da to sada stane da sada ne ulazimo u sve te priče tko je prvi napao. To nije naš sukob, kao što to nije ni onaj u Ukrajini. Ovo samo pokazuje da su Hrvatskoj potrebni hladni i odgovorni ljudi, a to nije Plenković i njegovi ministri koji su nas pokušali uvući u sukob u Ukrajine kroz obuku vojnika i to smo jedva zaustavili u Saboru”, rekao je.


“On nas uvlači u sukobe koje ne razumije. Pokušava se nekome trećem dopasti. Ukrajina, Izrael, Iran je nešto gdje se mi trebamo držati po strani i ja sam to radio. Nitko nas ništa ne pita i ne treba jer ćemo samo navući gnjev na sebe i to nam ne treba. U Hrvatskoj se vijore hrvatske zastave, a ne američke, izraelske ili ruske”, dodao je.


Na pitanje da ga Butković ponovno proziva rekao je da su to ljudi koji su digli ruku za Turudića. “Tko god je to napravio je neprijatelj Hrvatske. Oni koji nisu u HDZ-u još imaju vremena da razmisle i da shvate da nisu najbolje napravili i da to ponište. Od HDZ-ovaca to sigurno ne očekujem, pogotovo ne od Butkovića koji je varao i krao s Josipom Rimac”, naveo je.


“Turudića se sada taktički i Plenković odriče i rekao da je znao da je tako, a znao je, da bi se ponio drugačije. To je ponizna molba prema onim a koji bi ga mogli spašavati na mjestu premijera, ali to oni neće učinit”, istaknuo je.