Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

blagdanska donacija

INA donirala 900 tisuća kuna dječje odjele osam bolnica

Autor: Hina

02.12.2022. 12:03
INA donirala 900 tisuća kuna dječje odjele osam bolnica

Foto: Davor KovačevićINA je uoči blagdana donirala 900.000 kuna osam bolnica, te je uredila bolničke prostore odjela pedijatrije, kao i sisačkog odjela za trudnice u čijem su uređenju sudjelovali i posjetitelji Inine Facebook stranice, priopćila je tvrtka.


Bolnice koje su primile donacije su Klinička bolnica „Sveti Duh“ u Zagrebu, opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, KBC Zagreb, KBC Split, KBC Osijek, KBC Rijeka, Klinika za dječje bolesti Zagreb i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.


“Naša politika donacija usmjerena je na posebno osjetljive dijelove društva i smatramo svojom obavezom pružati podršku i pomoć kad god je to potrebno”, rekao je predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics.
KBC Rijeka je zahvaljujući donaciji dobavio najsuvremeniji uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi te je ravnatelj KBC-a  Alen Ružić podsjetio da ova donacija nije prva kojom INA doprinosi poboljšanju uvjeta najosjetljivijih skupina bolesnika riječkog KBC-a.


Odjel intenzivnog liječenja novorođenčadi Klinike za pedijatriju KBC Rijeka tercijarni je centar Hrvatske u kojem se godišnje hospitalizira i liječi oko 250 prijevremeno rođene i teže bolesne novorođenčadi, stoji u priopćenju.


Ravnatelj Opće bolnice  “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku Tomislav Dujmenović dodao je da će bolnica nakon dvije godine borbe s pandemijom i kasnije potresom donaciju iskoristiti za kupnju novih bolničkih kreveta.


“Jedinica intenzivnog liječenja je odjel koji je u ova teška vremena bio neprekidno pun teškim pacijentima za čiji oporavak vrlo važnu ulogu imaju i kreveti na kojima leže, a koji su stari i preko deset godina s oštećenom elektronikom”, objasnio je Dujmenović.


INA je u zadnjih 11 godina u zdravstveni sustav donirala 7,7 milijuna kuna te će, kako je kazala, nastaviti činiti sve što je potrebno za bolje liječenje pacijenata, osobito onih najmlađih, kao i za ugodniji boravak u zdravstvenim ustanovama.