Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

GLAVNI ODBOR

Grbin slavi, dobio je jednoglasnu potporu SDP-a za premijersku kandidaturu

Autor: Hina

09.09.2023. 17:12
Grbin slavi, dobio je jednoglasnu potporu SDP-a za premijersku kandidaturu

Foto: Vedran KaruzaPredsjednik SDP-a Peđa Grbin u subotu je na sjednici Glavnog odbora dobio jednoglasnu potporu da bude premijerski kandidat na sljedećim parlamentarnim izborima, iako se u stranci neslužbeno propitivalo treba li mijenjati kandidata zbog njegova niskog osobnog rejtinga.


Nakon sjednice Glavnog odbora Grbin je izvijestio kako su raspravljali o SDP-ovoj mirovinskoj reformi kojom bi se prosječne mirovine u četiri godine podignule s 500 na 750 eura i umirovljenicima omogućio dostojanstven život.


„Građankama i građanima moramo ponuditi sustavno rješenje koje neće ovisiti o izborima i o nečijoj dobroj volji da u nekom trenutku da privremenu olakšicu, kao što se događalo tijekom covid-krize ili prošle godine tijekom inflacije. Rješavanje mirovinskog sustava mora biti trajno, sustavno i na dobrobit umirovljenika”, poručio je Grbin.
Predsjednica Glavnog odbora Marija Lugarić kazala je da jednoglasni zaključak GO-a kojim se daje potpora vodstvu i timu za pripremu stranke za izbore znači da je SDP izabrao svog predsjednika i da je Peđa Grbin SDP-ov kandidat za premijera. Za taj zaključak je glasao i Tihomir Jaić koji je predlagao da svi članovi stranke biraju premijerskog kandidata.