Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PROBLEMATIČNA KAMPANJA

Grbin i Milanović prijavljeni Povjerenstvu za sukob interesa, jer predsjednik svojim izjavama pogoduje SDP-u

Autor: P. N.

29.03.2024. 18:30
Grbin i Milanović prijavljeni Povjerenstvu za sukob interesa, jer predsjednik svojim izjavama pogoduje SDP-u

Foto: Davor KovačevićPredsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik SDP-a Peđa Grbin prijavljeni su Povjerenstvu za sukob interesa.


Predsjednica povjerenstva Aleksandra Jozić Ileković za Televiziju N1 je potvrdila da je prijava zaprimljena i da se odnosi na Milanovića i Peđu Grbina. “U prijavi se ukazuje na mogući sukob interesa dvojice prijavljenih i to u odnosu na njihovu recentnu retoriku. Povjerenstvo će kao i uvijek do sada prema proceduri provjeriti ima li u toj retorici u bilo kojem dijelu povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa”, kazala nam je  Jozić Ileković.


Svaka budala može poslati nešto, kratko je za komentirao ovu prijavu Peđa Grbin za24sata.
“Prijava je u smislu da svojom predsjedničkom ulogom pogoduje SDP-u. Odnosno da Milanović iz uloge predsjednika najavljuje kandidaturu, a da Peđa Grbin najavljuje njega”, rekli su iz povjerenstva za 24sata. Riječ je o neanonimnoj prijavi, a iz Povjerenstva nisu mogli reći tko je prijavitelj.


“Jasna je odredba zakona da smo obavezni štiti anonimnost podnositelja”, rekla je predstojnica Ureda Povjerenstva Majda Uzelac.


Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića su poručili da nemaju komentara na samu prijavu.