Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Trostruko povećanje cijena

Filipović: “Nećemo to dozvoliti, konkretne mjere kroz dva tjedna”

Autor: Portal Novi list

01.03.2023. 15:13
Filipović: “Nećemo to dozvoliti, konkretne mjere kroz dva tjedna”

Foto: ReutersMinistar gospodarstva Davor Filipović u programu N1 Studija komentirao je najavljena poskupljenja energenata i proizvoda.


Vezano uz izračun HERA-e prema kojem će cijena plina biti čak trostruko skuplja da ako Vlada ne nastavi s ograničenjem cijene, Filipović je kazao:


“Što se tiče HERA-ine metodologije, a HERA je neovisna u svom postupanju, plin bi trebao porasti s 41 eura na 106 eura i to bi bio strašan udar na standard građana.
Mi ne možemo utjecati na ono što će HERA raditi, ali nećemo dozvoliti da dođe do takvog poskupljenja plina i stat ćemo čvrsto uz građane.


Kontinuiramo održavamo sastanke po tom pitanju. Naši građani trebaju znati da kao što smo u svim krizama pomagali građanima i gospodarstvu, to ćemo nastaviti raditi i dalje”, istaknuo je ministar, dodavši da će konkretne mjere prezentirati kroz sljedeća dva tjedna.


“Cijeli paket izrade novih mjera, uz premijera, koordinira potpredsjednik Vlade Oleg Butković. Ne mogu govoriti o detaljima jer se na njima još radi, ali građani trebaju znati da će se mjere od 1. travnja nastaviti. Dok god traje kriza, Vlada će biti uz građane”, rekao je Filipović.