ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

MINISTAR

Erlić u Imotskom dodijelio 12,83 milijuna eura potpora

Autor: Hina

01.08.2023. 18:24
Erlić u Imotskom dodijelio 12,83 milijuna eura potpora

Foto: Davor Kovačević/NLMinistar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u utorak je u Imotskom uručio 51 ugovor korisnicima potpora s područja Dalmatinske zagore u ukupnoj vrijednosti od 12,83 milijuna eura, priopćeno je iz ministarstva. Radi se o bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju na temelju Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore, Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške brdsko-planinskim područjima, te Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini.


Erlić je posebno istaknuo da su danas prvi put dodijelili ugovore iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore. Radi se o novom programu koji je predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio točno prije godinu dana u Imotskom. U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije su ga oformili zajedno s načelnicima i gradonačelnicima, a temelji se na dva smjera djelovanja – demografskoj revitalizaciji te gospodarskom rastu i razvoju.


„Današnjim ugovorima izgradit će se osam poduzetničkih zona, devet vrtića, turističku infrastrukturu i realizirati brojne druge projekte koji će u desetljeću pred nama pokrenuti poduzetničke aktivnosti i preokrenuti dosadašnje negativne demografske trendove”, rekao je Erlić. Dalmatinska zagora ima velike potencijale, sada smo ih prvi put kroz poseban financijski program, namijenjen isključivo korisnicima s ovog područja, identificirali i stavili u fokus djelovanja s nacionalne razine. Program je trogodišnji, no plan je da se i nakon toga nastavi i ostane trajna briga za Dalmatinsku zagoru, poručio je ministar.


Foto: Luka Jeličić