Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dug je put do Winnetoulanda

01.04.2011. 22:00
Dug je put do Winnetoulanda


Zadarska županija odlučuje o najvećem razvojnom projektu Općine Jasenice. Naime,  8. travnja u Velikoj vijećnici Doma županije u Zadru na 15. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije vijećnici će, moglo bi se reći, presuditi velikom projektu izgradnje tematskog parka Winnetouland na Pariževačkoj glavici kod Jasenica, u koji ulagači iz Bavarske, pokrajine u Njemačkoj, ulažu desetak milijuna eura.
– Na dnevnom reda nalaze se prijedlozi Mišljenja o interesu Republike Hrvatske o četiri lokacijske dozvole za izgradnju tri zone Winnetoulanda Jasenice, kao dijela “Zabavnog parka Pariževačka glavica” na površini od 30,5 hektara zemljišta ili 305.000 metara četvornih te mišljenje za rekonstrukciju dionice državne ceste D54 s priključkom na Winnetouland, objašnjava načelnik Martin Baričević.
Unatoč globalnoj svjetskoj krizi strani investitori i dalje vjeruju Jasenicama, odnosno Hrvatskoj. Slikovito to govori projekt izgradnje tematskog parka Winnetouland na Pariževačkoj glavici iznad rijeke Zrmanje.
–  Ako projekt Winnetouland na Županijskoj skupštini prođe kao županijski interes, u što uopće ne sumnjamo, predajemo zahtjev i dokumentaciju Zemljišnoknjižnom odjelu u Obrovcu za uknjižbu. Potom i Ministarstvu pravosuđa kako bi Winnetouland potvrdili kao državni interes, navodi Baričević još hrpu poslova do prvog “capuna” ili krampa na budućem “Zabavnom parku Pariževačka glavica” koji će otvoriti desetke novih radnih mjesta..
Nakon spomenute procedure slijedi zahtjev Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom za prodajom 30,5 hektara zemljišta potrebnih za tematski park. Tek nakon tog pozitivnog rješenja investitori iz Bavarske uvode se u posao.
– Naizgled se čini da realizacija ovih projekata dugo traje, ali to nije pitanje naše volje, nego zakonskih rješenja, navodi Baričević.