Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Poteškoće u prometu

Dalmacija zbog nevremena odsječena od unutrašnjosti

Autor: Hina

26.02.2023. 16:24
Dalmacija zbog nevremena odsječena od unutrašnjosti

Foto: Sergej Drechsler/Novi listZbog nevremena od 14,30 sati nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, javlja Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog prometnih nesreća prekinut je promet na državnoj cesti Obrovac-Gračac (DC27) – (prepriječeno teretno vozilo), a vozi se jednim trakom, naizmjence, na dionici Kistanje-Knin u mjestu Radučić (DC59).


U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače se poziva na strpljenje.
Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te u unutrašnjosti.


U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima se savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.


Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.


Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, Paški most i Krčki most.


Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.


Na širem području Pule i Labina poziva se vozače na pojačan oprez, zbog stabala na kolniku i granja.


Zbog vjetra, u prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Sobra-Šipanska Luka-Dubrovnik, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split; brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar.


Katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel.


Trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.


Danas će trajekt na liniji Split-Vis isploviti iz Splita u 19,30 sati, umjesto u 19 sati.


Na više graničnih prijelaza čeka se na ulaz u zemlju.