Četvrtak, 21. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

STANJE NA CESTAMA

Bura stvara probleme: A1 otvorena samo za osobne automobile, A6 za sve

Autor: Hina

06.11.2022. 12:17
Bura stvara probleme: A1 otvorena samo za osobne automobile, A6 za sve

Foto: Vedran KaruzaAutocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je od 11,15 sati za sve skupine vozila, ali se zbog vjetra između čvora Kikovica i tunela Tuhobić vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat, dok je auutocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena za osobna vozila.


Obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub.


Zbog olujnog vjetra i dalje je za sve skupine vozila zatvorena državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, a samo za osobna vozila otvoreni su Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most.
Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.


Na Krčkom mostu zabrana je prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila u koju spadaju motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu.


U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima. Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni, izvijestio je HAK.