Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

NEDJELJA CARITASA

Biskupijski Caritas Gospićko-senjske biskupije skrbi o 350 obitelji

Autor: Marin Smolčić

17.12.2023. 14:45
Biskupijski Caritas Gospićko-senjske biskupije skrbi o 350 obitelji

Foto: Marin SmolčićNa treću nedjelju Došašća (Gaudete), proslavljena je danas u Gospiću i Nedjelja Caritasa. U katedrali Navještenja blažene djevice Marije euharistijsko slavlje predvodio je kancelar preč. Mišel Grgurić u zajedništvu sa župnikom o. Antom Kneževićem, a asistirao je đakon Karlo Špoljarić i  ministranti. Svečanost je upotpunio katedralni zbor pod vodstvom Nikole Perišića. Na početku svete mise, prečasni Mišel pozdravio je sve zaposlenike Biskupijskog Caritasa koji su bili prisutni na misi te pohvalio njihovo zauzimanje i pomoć potrebitima kroz djelotvornu ljubav. U svojoj homiliji kancelar spomenuo se svetopisamskih čitanja te naglasio kako je radost odlika kršćanina.


– ima jedna priča koja kaže: Jedan hinduistički svećenik obratio se i pokrstio. Za njega je to značilo izgubiti sve: kuću, imetak, prijatelje. Ostavili su ga čak i žena i djeca. On je ipak nastavio svojim kršćanskim putem. Jednoga dana upita ga neki engleski časnik: “Hoćete li imati snage nositi se s posljedicama svoga koraka?” Obraćenik odgovori: “Tako su me već mnogi pitali, ali nitko nije pitao kako je veliko moje veselje! Otkada poznam Krista i u srcu ga nosim, pun sam radosti i tuga mi je nepoznata, istaknuo je kancelar Grgurić. Na kraju svete mise pozvao je sve vjernike da se raduju i po riječima svete Majke Terezije, da ne moraju činiti velika djela, već mala djela s velikom ljubavlju.


Biskupijski Caritas Gospićko-senjske biskupije nastao je po njenom osnutku 2000. godine. Ravnatelj Biskupijskog Caritasa je vlč. Luka Blažević, dok administrativna briga pripada Kati Matanić. Biskupijski Caritas skrbi za 350 korisničkih obitelji na području biskupije. Vode mnoge akcije i projekte a najviše se mogu pohvaliti akcijom uzgoja krumpira, a posebno obilježavaju “Dan bolesnika” i “Dan života”.