Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ZA 1000 RADOSTI

Hrvatski Caritas poziva na uključenje za pomoć siromašnim obiteljima

Autor: Hina

26.06.2023. 16:13
Hrvatski Caritas poziva na uključenje za pomoć siromašnim obiteljima

Foto: PixabayHrvatski Caritas pozvao je u ponedjeljak na uključenje u cjelogodišnji program “Za 1000 radosti” kojim se nastoji razviti socijalna osjetljivost i solidarnost te prikupiti konkretna pomoć za obitelji koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, nezaposlenosti i siromaštvom. “Želimo progustiti mreže dobra u društvu kako bismo zajedno mogli činiti više i mijenjati svijet nabolje. Želimo sve nas potaknuti da se, usprkos brojnim negativnostima, rastu cijena, nesigurnosti, na koje kao pojedinci teško ili ograničeno možemo utjecati, usredotočimo na ono što je u našoj moći: dobrim ispuniti prostor oko sebe, odnose s ljudima, vrijeme kojim raspolažemo”, naveli su iz Caritasa.


Hrvatski Caritas uz pomoć velikodušnih pojedinaca, skupina, udruga i hrvatskih tvrtki već 20 godina nastoji u sklopu programa “Za 1000 radosti” u domove obitelji koje se same ne mogu nositi s teškim životnim okolnostima unijeti konkretnu i materijalnu pomoć. Tijekom 2023. godine to čine uz slogan “Govori dobrim!”. Krajem travnja u 16 (nad)biskupijskih caritasa poslali su prikupljenih 110.000 eura usmjerenih najugroženijim obiteljima na njihovom području.  Caritas poziva sve da postanu dijelom te priče, bez obzira radi li se o plaćenoj zaostaloj rati kredita ili dugu za režije, darovanoj toploj dječjoj odjeći i obući, interventnoj nabavi hrane ili ogrjeva, pomoći u troškovima liječenja ili medicinske opreme, popravku krova koji prokišnjava ili drugome.


To se može učiniti novčanom uplatom na račun Hrvatskog Caritasa pri PBZ-u (IBAN: HR4023400091510126452; poziv na br. 7-22), donacijom proizvoda i usluga ili poticanjem djelatnika, suradnika i partnera na potporu akciji osobnim prilogom ili pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 0,83 eura po pozivu, PDV uključen).


Foto: Pixabay