Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Direktni suda

Strava u Grčkoj. U sudaru vlakova poginuli deseci osoba

Autor:

01.03.2023. 08:17
Strava u Grčkoj. U sudaru vlakova poginuli deseci osoba

Foto: ReutersNajmanje 32 ljudi je poginulo, a 85 ozlijeđeno u sudaru vlakova blizu grčkog grada Larisse u utorak navečer, objavili su vatrogasci u srijedu.


Sudarili su se putnički i teretni vlak u središnjoj Grčkoj u utorak navečer, a spasilački timovi evakuiraju putnike iz zapaljenih vagona.


“Evakuacija putnika je u tijeku u vrlo teškim uvjetima s obzirom na ozbiljnost sudara vlakova”, rekao je glasnogovornik vatrogasne postrojbe Vassilis Varthakogiannis u televizijskom obraćanju.
U putničkom vlaku bilo je oko 350 putnika, a u teretnom oko 20 željezničara. Televizija SKAI prikazala je snimke na kojima se vide vagoni koji su iskočili iz tračnica i gusti oblaci dima.


 


Policija, 40 vatrogasaca i 30-ak vozila hitne pomoći su na mjestu nesreće, javlja lokalni medij Onlarissa.


Konstantinos Agorastor, guverner šire regije Tesalije, rekao je za SKAI TV da su se sudarila dva vlaka – putnički vlak koji je prevozio putnike iz Atene u Solun i teretni vlak na relaciji Solun – Larissa.


“Sudar je bio vrlo snažan”, rekao je Agorastor i dodao da su četiri vagona iskočila iz tračnica, od kojih su dva “gotovo potpuno uništena”.“Izvlačimo žive, ozlijeđene… ima mrtvih. Proživljavano tragediju”, rekao je jedan dobrovoljni spasitelj državnoj televiziji.


“Ovako nešto nisam vidio u cijelom životu. To je tragično. Pet sati kasnije nalazimo tijela”, rekao je novinskoj agenciji AFP drugi iscrpljeni spasitelj. Guverner regije Tesalije, u kojoj se dogodila nesreća rekao je lokalnim medijima da su se dva vlaka sudarila na istoj pruzi, prenosi novinska agencija Reuters. Međugradski putnički vlak s oko 350 putnika putovao je iz Atene prema Solunu, dok se u teretnom nalazilo 20-ak željezničara. Sudarili su se u punoj brzini, a prva četiri vagona putničkog vlaka, iskočila su iz tračnica.